Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

Lachwekkende poging IATA om druk te zetten op regering

5
(3)

De lobbyclub van de vliegindustrie maakt zichzelf vandaag compleet belachelijk met een ongefundeerd ‘rapport’ vol met oncontroleerbare informatie.

Deel op XDeel op Linkedin

De website van lobbyclub IATA.

De club pleit in het vier pagina’s tellende vodje tegen het invoeren van milieubelastingen voor de zwaar vervuilende luchtvaartsector en vóór het opheffen van het maximum aantal vliegbewegingen op Schiphol.

De IATA ondersteunt dit met de boude mededeling dat de sector goed is voor maar liefst 306.000 banen en een bijdrage van niet minder dan 22 miljard euro aan de Nederlandse economie.

Dat is zelfs nog veel meer dan directeur Dick Benschop van Schiphol ooit met droge ogen heeft durven beweren en steekt schril af tegen de 30.000 tot 60.000 banen die over het algemeen worden genoemd.

Onderbouwing niet terug te vinden
Hoewel het hele rapportje is voorzien van voetnoten, is geen van de verwijzingen naar het bronmateriaal terug te vinden. Slechts één van de voetnoten is klikbaar, en dat linkje leidt naar ander werk uit eigen koker.

Overduidelijk is dat het hele schrijfsel bedoeld is om de Nederlandse politiek onder druk te zetten. Vrij vertaald leest het rapportje als: “Mogen we niet meer groeien in Nederland, dan gaat het hele land failliet”.

IATA is een koepel van bijna 300 vliegbedrijven, verspreid over de hele wereld. De club staat bekend om zijn torenhoge budgetten om nationale regeringen te beïnvloeden. Met de vier pagina’s die vandaag werden gepubliceerd, doet de IATA zijn leden ruim tekort.

Klik hier om het schrijfsel te downloaden

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 5 / 5. Aantal stemmen: 3

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. Het geeft zeer te denken, dat volwassen mensen tot dergelijke onzin in staat zijn

  • Van Dick Benschop is niet gebleken dat hij in staat is een maatschappelijk verantwoorde bijdrage te leveren aan het functioneren van Nederland.
   Zowel naar de economische motivatie in een mondiale context als naar de motivatie in termen van de ecologische voetafdruk schiet het luchtvaartbedrijf ernstig tekort.
   Jezelf – laten – prijzen als een transparante onderneming, en ondertussen de luchtvervuiling met ultrafijnstof verzwijgen veronderstelt de neiging er genoegen mee te nemen, dat je mensen dom wilt houden, en het geen bezwaar vindt dat miljoenen mensen aan ernstige luchtvervuiling zullen moeten bezwijken.
   Hoe diep wilt u gezonken zijn ?

 2. Madelon

  Ik heb niet het hele steenkolen-engelse stuk gelezen want het doet pijn zoveel enorme en stomme taal- en stijlfouten in de tekst.
  Ook de hele tijd de gebiedende wijs (doe dit, doe dat) voelt heel onprettig. Daarna ook enorme ergernis aan alle drogredeneringen en leugens. Laten we hopen dat dit de laatste stuiptrekkingen zijn van deze lobbyclub.

Geef een reactie

Translate