Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Actie

SchipholWatch zoekt extra vrijwilligers in strijd voor betere leefomgeving

meeting

foto: 14995841 via Pixabay

4.5
(50)

SchipholWatch strijdt voor de belangen van omwonenden van vliegvelden, voor een betere leefomgeving. Om de groei van onze activiteiten te ondersteunen zijn we op zoek naar uitbreiding van ons team.

Deel op XDeel op Linkedin

Als we iets geleerd hebben in de afgelopen jaren, is dat het dossier luchtvaart omvangrijk is en vele aspecten kent. Geluidsoverlast, bodemverontreiniging, luchtvervuiling, schade aan de gezondheid van medewerkers en omwonenden, economie – al deze aspecten grijpen we graag aan om de luchtvaartsector te dwingen tot krimp.

Samen met vele andere organisaties en individuen zijn we erin geslaagd die krimp op de politieke agenda te krijgen. De wil is er inmiddels om niet alleen de voordelen van een megahub te zien, maar ook de aantoonbare nadelen.

Krimp blijkt in de uitvoering lastig. De grote, machtige vliegindustrie met jaarlijks miljoenen aan budget voor politieke lobby en reclame verzet zich heftig tegen elke vorm van bescherming van natuur en leefomgeving. Tegen elke vorm van klimaatmaatregelen.

Vacature in het bestuur
Wij zien dan ook dat er in toenemende mate sprake is van juridisering van het luchtvaartdossier. Aandacht voor de problematiek bij alleen de politiek blijkt onvoldoende om conrete doelen te realiseren.

Vanwege de toename van het aantal juridische procedures zoekt SchipholWatch uitbreiding van het huidige bestuur.

De gezochte nieuwe collega-bestuurder beschikt over een juridische achtergrond en wil in zijn of haar vrije tijd bijdragen aan de strijd van SchipholWatch en vele medestanders. Een strijd voor een schone, gezonde en stille leefomgeving. Een strijd om Schiphol en de rest van de vliegindustrie binnen de grenzen van de wet te krijgen.

Voorbeelden van procedures waarbij we betrokken zijn, zijn bezwaren en handhavingsverzoeken, rechtszaken door collega-organisaties die vanuit SW inhoudelijk worden ondersteund en het indienen van officiële klachten over onheuse gedragingen door overheden danwel luchtvaartbedrijven. De procedures hebben vele verschillende invalshoeken en bestrijken allerlei juridische terreinen.

Vacature sociale media
SchipholWatch heeft zich vanaf dag één geconcentreerd op een sterke aanwezigheid op Twitter. Maar dit medium kent een relatief beperkte ruimte voor nuance en uitgebreide discussie. Daarom willen we graag uitbreiden met een prominenter aanwezigheid op Linkedin.

Dit netwerk van professionals biedt plaats aan uitgebreider en inhoudelijker discussies dan Twitter. We zoeken een vrijwilliger die onze boodschap ook daar wil uitdragen, zodat het aantal volgers groeit en de mening van omwonenden luider klinkt.

We zoeken iemand die goed thuis is in het luchtvaartdossier en houdt van een stevige discussie. Hij of zij gaat namens de stichting de discussie aan over stukken die we daar publiceren en die door anderen (voor- en tegenstanders van de vliegindustrie) worden geplaatst.

Heeft u interesse in een van deze twee vrijwilligersvacatures? Laat het ons dan weten. Bel met onze voorzitter Alfred Blokhuizen (020 528 7855), of stuur een mailtje aan [email protected]. Het tijdsbeslag mag u natuurlijk helemaal zelf bepalen.

Wilt u liever dat wij contact met u opnemen, laat dan hier uw contactgegevens achter.

  Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

  Wat vindt u van dit artikel?

  Klik op een ster om het stuk te waarderen

  Gemiddeld 4.5 / 5. Aantal stemmen: 50

  Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

  FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Mein

   Ik wordt te emotioneel. Ziek van het gebrek aan fatsoen en gekonkel. Zo fijn dat er mensen zijn die dit oppakken!

  2. 👀

   Ik hoop dat jullie snel inhoudelijk sterke en enthousiaste nieuwe SchipholWatchers 👀 📔✍️👌 vinden om jullie sterke team uit te breiden!

   Als ik het had gekund, had ik me meteen 🏃‍♂️aangemeld!

   5

  Geef een reactie

  Translate