Burgerraad vraagt politiek kleur te bekennen

Het Landelijk Burgerberaad Luchtvaart (LBBL) vraagt in een open brief aan alle politieke partijen in ons land om eindelijk kleur te bekennen in het luchtvaartdossier.

Foto: Marco Oetjen via Pixabay

In de aanloop naar de Tweede Kamer-verkiezingen in maart volgend jaar doet de burgerkoepel een flink aantal aanbevelingen die het vliegverkeer in Nederland weer in overeenstemming kunnen brengen met de binnenlandse behoefte.

“De negatieve bijdrage van de luchtvaart aan leefbaarheid en klimaat, de eindeloze financiële problemen, de uitbraak en verspreiding van corona en de koers van de nieuwe Europese Commissie vragen om een andere koers en uitwerking van de luchtvaartnota”, aldus de brief.

Verkiezingsprogramma’s
Het LBBL roept de politiek dan ook op een flink aantal punten te overwegen voor de aankomende verkiezingsprogramma’s. “Stem de luchtvaart af op de behoefte van de Nederlandse samenleving, wees selectief in de bestemmingen die worden aangeboden en beperk het goedkope massatoerisme en de overstappers op Schiphol.”

Dat kan volgens de koepel van burgerorganisaties onder meer door het toepassen van dezelfde fiscale maatstaven die ook voor andere commerciële ondernemingen gelden.

In het kader van de volksgezondheid roept LBBL op om te komen tot een geluidssystematiek die beter overeenkomt met de ervaren overlast. En om de geluidsnormen eindelijk eens te gaan handhaven. “Dring vervuilende en klimaatbelastende emissies van het vliegverkeer terug en zorg voor een veilige normering van roet en ultrafijnstof.”

Lees hier de hele brief van LBBL aan de politieke partijen

Wat vond u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

Jammer dat dit artikel niet zo interessant was voor u!

Help ons het artikel verbeteren.

Wilt u aangeven hoe we het stuk kunnen verbeteren? Als u antwoord wilt, laat dan ook uw e-mail adres achter.

Eén antwoord op “Burgerraad vraagt politiek kleur te bekennen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *