Over SchipholWatch

SchipholWatch is een actiegroep van burgers in de regio Schiphol tegen de verdere groei van de luchthaven op de huidige locatie.

Wij zijn niet tegen vliegen, niet tegen Schiphol, maar we pleiten wel voor een verhuizing naar zee.

Wij begrijpen dat zo’n verhuizing het milieu niet veel helpt, echter ligt voor ons niet de prioriteit bij vergroening (hoewel: mooi meegenomen als het zou kunnen).

Wij willen wel graag verlost worden van de voortdurende herrie. We meten in onze achtertuinen geluidsniveaus tot ver boven de 90 dB, ook ’s nachts.

Soms zitten onze kinderen rechtop in bed. Krijg ze daarna nog maar eens aan het slapen. En als dat niet lukt, zitten leraren en onderwijzers de volgende dag met de gebakken peren.

Waarom ben je daar dan gaan wonen?‘ en ‘Dan ga je toch lekker verhuizen‘ zijn twee vragen die wij niet voor het eerst horen.

Wij zijn hier gaan wonen omdat zo’n twintig jaar geleden werd beloofd dat de nieuwe Polderbaan de Aalsmeer- en Buitenveldert-banen nagenoeg overbodig zou maken. Slechts in zeldzame gevallen zouden deze banen nog worden gebruikt. Dat is na de opening in 2003 inderdaad een aantal jaren goed gegaan.

Niet langer. Van het preferente baangebruik is nagenoeg niets terechtgekomen. Bewoners van onder meer Amstelveen en Aalsmeer worden nu zeer regelmatig uit hun eigen tuinen gejaagd. Elk gesprek moet op zo’n dag iedere twee minuten worden onderbroken voor de duur van ongeveer een minuut voordat wij elkaar weer kunnen verstaan.

Wij gaan niet verhuizen omdat wij ons geld verdienen in deze omgeving en wij hier een sociaal leven hebben opgebouwd. Onze kinderen gaan hier naar school en we hebben allemaal vrienden in de buurt. Dat willen wij graag zo houden.

Tot slot: Wij van SchipholWatch waarderen het zeer als u op onze artikelen reageert. Dat kan door onder ieder artikel uw mening of visie te geven. Alvast dank voor úw deelname!

P.S. Ons privacybeleid vindt u hier.

9 antwoorden op “Over SchipholWatch”

 1. Beste Alfred,
  Ik ben ondertussen al drie keer verhuist voor dat klote tuig, maar ze blijven me achtervolgen. Rust in NL bestaat niet meer. En als je op de vliegtuigradar kijkt nergens meer!!! Bah wat een rot wereld!!

  1. ondertussen is het 22.53 uur en nog steeds rammen de vliegtuigen hier over, ik ga niet vloeken maar ik ben razend en gefrustreerd omdat je er niets tegen kan doen. De Overheid is een criminele Organisatie die aandeelhouder is in de SchipholGroup die ook uit criminelen bestaat, schoften die het geen moer interesseert of wij stikken en wakker liggen. Deze schoften moeten wat mij betreft worden aangepakt….was het 42 jaar geleden hier een paradijsje waar ik woon, is het nu de hel geworden…ondertussen ben ik bij Greenpeace terecht gekomen en wil ik iig wat gaan doen om mijn kwaadheid om te zetten in iets ondernemen. Anders wordt je nog bozer en dat maakt je alleen maar ziek. …..Ongelooflijk , volgens mij is dit een Schending van de Mensenrechten!!!…machteloos gevoel wat een kutland is het geworden….nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen….pffff

   1. Dag Cor, ik begrijp je grote kwaadheid. Die wil ik graag met je delen, dan dragen we allebei een helft! k hoop je n keer te zien bij Greenpeace. We zijn druk bezig met mobiliseren voor het Protestival op Schiphol, 14+15 december. Ieder is welkom, alle leeftijden. Veiligheid gegarandeerd,als je niet ál te ongehoorzaam bent!
    Doe je mee?

 2. Wel apart dat mensen overal met hetzelfde argument komen: “dan ga je toch lekker verhuizen”. Die hebben intussen niet in de gaten dat je dan vervolgens moet emigreren! Want men wil en Vliegveld Lelystad èn verdubbeling van Zestienhoven èn uitbreiding Eindhoven èn boost op Eelde èn Twente èn, last but not least, uitbreiding van Maastricht.

  Vertel eens waar naartoe verhuizen?

 3. Van daag deze site ontdekt ,ziet er goed uit.
  Het ” Je bent er zelf gaan wonen ” argument vind ik altijd zo een nep argument gebruikt door mensen die niks beters te zeggen hebben. Vinden zeker ook dat de mensen in Groningen niet moeten zeuren over de aardbevingen omdat ze er toch zelf zijn gaan wonen en ook nog zelf gas gebruiken.
  Ik ben 25 jaar geleden op een woonerf gaan wonen , en nu heb ik een snelweg in de lucht boven me .
  Succes met de site en de strijd tegen schiphol.

 4. Als Assendelftse ben ik erg blij met jullie website: heldere informatie en goede acties! Hier in de Zaanstreek werd er 25 jaar geleden flink geprotesteerd tegen de aanleg van de ‘milieubaan’ – Polderbaan. Want ja, dit is nu een van de preferente banen en dat is goed te merken.
  Er zit een generatie tussen de 120.000 vliegbewegingen toen wij hier in 1982 kwamen wonen en de 500.000 van nu, en toen mijn dochter zo’n 6 jaar was, kwam ze regelmatig met haar handen in haar oren naar binnen gerend, wanneer er weer zo’n bakbeest overvloog. Nu is ze zelf moeder van een dochtertje – woont ook nog wat zuidelijker dan wij in dit lange lintdorp – en het is nu helemaal overweldigend wat er overvliegt.
  Gezien de rapportages van de OVV – en het feit dat daar weinig tot niets mee gebeurt – voel ik me al lang niet meer veilig – zeker niet wanneer er twee laagvliegende ‘landers’ overkomen en daar een stijger overheen vliegt. Vind het ook onveilig voor mijn dierbaren verderop in het dorp. En dan hebben we het nog niets eens over de gezondheidseffecten.
  In 1982 werd er tussen 23 en 7 uur niet gevlogen, Wim Kok bedacht in 1996 dat de dag wel opgerekt kon worden en muntte de term ‘de randen van de nacht’, en tegenwoordig dendert het de hele nacht door met zware vrachtvliegtuigen.
  Ik ga jullie actie om naar de rechter te stappen financieel steunen, want aan dit ‘schiphollen’ moet echt een einde komen.

 5. Ik sluit me graag aan.
  Bij de buren bemerk ik een houding van “het heeft toch geen zin te klagen” dus vind ik het extra belangrijk dat ik wel mee doe.
  Wij hebben een decibel meter aangeschaft en die slaat geregeld uit naar 87 en hoger, als we urenlang onder de landingen of stijgingen zitten dan ligt het hele huis vol zwart stof en dan heb ik ook last van mijn luchtwegen. Ik ‘klaag’ vaak bij BAS en bij 2e kamerleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *