Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Over SchipholWatch

groep mensen

Foto: Rob Curran via Unsplash

SchipholWatch is een stichting die strijdt voor een betere leefomgeving en dus tegen de verdere groei van Schiphol op de huidige locatie.

Deel op XDeel op Linkedin

Wij zijn niet tegen vliegen, niet tegen Schiphol, maar we pleiten wel voor een verhuizing naar zee. En voor krimp van het vliegverkeer in ons land.

Wij begrijpen dat zo’n verhuizing het milieu niet veel helpt, maar krimp dan weer wel. Vergroening en het voorkomen van klimaatverandering zijn voor ons belangrijke doelstellingen.

Graag willen we verlost worden van de voortdurende herrie. We meten in onze achtertuinen geluidsniveaus tot ver boven de 90 dB, ook ‘s nachts. Tot wel 500 keer per etmaal.

Soms zitten onze kinderen rechtop in bed. Krijg ze daarna nog maar eens aan het slapen. En als dat niet lukt, zitten leraren en onderwijzers de volgende dag met de gebakken peren.

Waarom ben je daar dan gaan wonen?‘ en ‘Dan ga je toch lekker verhuizen‘ zijn twee vragen die we niet voor het eerst horen.

Wij zijn hier gaan wonen omdat zo’n twintig jaar geleden werd beloofd dat de nieuwe Polderbaan de Aalsmeer- en Buitenveldert-banen nagenoeg overbodig zou maken. Slechts in zeldzame gevallen zouden deze banen nog worden gebruikt. Dat is na de opening in 2003 inderdaad een aantal jaren goed gegaan.

Niet langer. Van het preferente baangebruik is niets terechtgekomen. Bewoners van onder meer Amstelveen en Aalsmeer worden nu zeer regelmatig uit hun eigen tuinen gejaagd. Elk gesprek moet op zo’n dag iedere twee minuten worden onderbroken voor de duur van ongeveer een minuut voordat wij elkaar weer kunnen verstaan.

Wij gaan niet verhuizen omdat wij ons geld verdienen in deze omgeving en wij hier een sociaal leven hebben opgebouwd. Onze kinderen gaan hier naar school en we hebben allemaal vrienden in de buurt. Dat willen wij graag zo houden.

Tot slot: Wij van SchipholWatch waarderen het zeer als u op onze artikelen reageert. Dat kan door onder ieder artikel uw mening of visie te geven. Alvast dank voor úw deelname!

Lees ook: Geld binnen SchipholWatch

Terug naar onze homepage

Translate