Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

Waardeert u ons werk?

0
(0)

SchipholWatch is nu ruim een jaar actief. Gestart aan een cafétafel in Amstelveen en gesteund door vijf ondernemers uit de regio Schiphol.

Deel op XDeel op Linkedin

Foto: Markus Spiske via Unsplash

In het afgelopen jaar wisten we #2 te worden op de Schiphol Top 1000 Influencers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. We zorgden ervoor dat de app Explane er kwam voor iPhone- en Android-toestellen en we komen binnenkort met een prachtige site die alle metingen met Explane zichtbaar maken. We verzorgen ook het Engelstalige nieuws dat gebruikers van de app kunnen lezen.

Luis in de pels
In onze tweets en artikelen waren we meer dan eens een luis in de pels van de luchtvaartsector. Memorabel waren de open brieven aan onder meer Schiphol-baas Dick Benschop en minister van Financiën Wopke Hoekstra.

Maar ook artikelen over de werkelijke overlast en vervuiling van de luchtvaart werden meer dan uitstekend gelezen. We bezochten politieke bijeenkomsten waarin we politici meer dan eens échte informatie aanboden. Waarmee vervolgens in en buiten de 2e Kamer actie kon en is ondernomen.

Op Twitter zijn we actief om onze volgers te voorzien van allerlei relevante informatie en opinies over de luchtvaart. We worden inmiddels gevolgd door bijna 1.000 mensen, onder wie een groot aantal invloedrijke politici, actiegroepen en organisaties die voor danwel tegen verdere groei van Schiphol zijn.

Geblokkeerd
Ook werden we in het afgelopen jaar geblokkeerd op Twitter. Door luchtvaartadepten die zonder argumenten kwamen te zitten. Door een enkele politicus van de VVD die de luchtvaart wél graag ziet groeien. En door Geert Wilders himself.

SchipholWatch blijft strijden tegen de verdere uitbreiding van Schiphol op de huidige locatie. En pleiten voor een verhuizing naar zee.

Waardeert u ons werk? Denk er dan eens over na om ons werk te ondersteunen via een donatie, zoals een flink aantal mensen dat al eerder deden.

Doneren kan via de Paypal-button op onze site. We gebruiken het geld alleen voor het financieren van echte acties. Omdat SchipholWatch draait op vrijwilligers, worden er uiteraard geen salarissen betaald van uw bijdrage, maar onze activiteiten kosten wel geld. Dáár wordt uw gewaardeerde bijdrage aan besteed.

Wilt u wel bijdragen, maar liever niet via Paypal? Mail ons dan aub via [email protected] en we nemen persoonlijk contact met u op.

Wilt u liever in natura bijdragen, bij voorbeeld door ook iets te doen voor SchipholWatch? Kijk dan eens op onze pagina voor vrijwilligers!


Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Madelon

    Al onze protesten blijken helaas geen resultaten te behalen: ik meet me het ongeluk met de app Explane.
    bewoners zitten continu in oorlogsgeluiden en het blijft maar doorgaan.
    Het wordt tijd voor echte actie. Ik hoop echt op juridische stappen net als Urgenda heeft gedaan. Blijven praten heeft geen enkele zin.

  2. karin

    goed bezig! samen sterk! succes!

Geef een reactie

Translate