Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Actie

Greenpeace 20 minuten ongestoord op Aalsmeerbaan

Greenpeace organiseerde vanmorgen een protest op één van de landingsbanen van Schiphol (foto: Marten van Dijl, Greenpeace)

0
(0)

Actievoerders van Greenpeace konden vanmorgen ruim 20 minuten ongestoord rondlopen tussen de geparkeerde vliegtuigen op de Aalsmeerbaan. Zij eisen ‘geen poen zonder groen’ van de regering.

Deel op XDeel op Linkedin

Een enorm spandoek met die tekst werd opgespannen tussen de werkeloze KLM-toestellen. Greenpeace maakt zo duidelijk dat het zinloos en gevaarlijk is om de vervuilende vliegindustrie zonder voorwaarden te steunen met miljarden aan belastinggeld.

De actie was minutieus voorbereid en volkomen ongevaarlijk. De Aalsmeerbaan dient op dit moment als parkeerplaats voor KLM-toestellen en is niet in gebruik als start- of landingsbaan.

Marechaussee en verkeersleiding gebeld
“Zodra we aankwamen bij de baan hebben we gebeld naar de marechaussee en de Luchtverkeersleiding. We hebben aangegeven dat we vreedzaam onze stem willen laten horen en dat het ons recht is om te protesteren. Wij vinden dat er klimaatvoorwaarden moeten worden gesteld aan de staatssteun aan KLM”, aldus Greenpeace-directeur Joris Thijssen tegenover NH Nieuws.

Concreet eist Greenpeace dat vliegtuigen minder lawaai moeten gaan maken, dat vluchten onder de 1000 kilometer moeten worden opgedoekt en dat medewerkers omgeschoold moeten worden.

Het protest van Greenpeace startte rond 7 uur vanochtend. De actievoerders kwamen het vliegveld op met een meegebrachte loopbrug en konden ongeveer 20 minuten ongestoord hun gang gaan.

Een uur later waren alle milieubeschermers opgepakt door de marechaussee en werden ze in een bus afgevoerd. Getrainde activisten melden SchipholWatch dat de actie hen mogelijk een strafblad oplevert. Dat hebben deze helden dus over voor een stiller en minder vervuilend Schiphol. Waarvoor dank!

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Jan Griese

    Heel VEEL DANK aan Greenpeace !
    EEN VOORTREFFELIJKE ACTIE

  2. Een moedige actie, die nog door te weinig mensen wordt gesteund. In het land der blinden is eenoog koning.

    Men gaat door met de misdadige groei als voorheen.

Geef een reactie

Translate