Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

Metingen Gemeente Amstelveen al sinds september uit de lucht

0
(0)

De onafhankelijke geluidsmetingen aan de Bourgondischelaan in Amstelveen zijn al sinds 9 september jongstleden – een periode van bijna drie maanden – niet meer beschikbaar.

Deel op XDeel op Linkedin

Gemeentehuis Amstelveen (foto: amstelveen.nl)

Reden van het onbereikbaar zijn is een storing in de verbinding, aldus een woordvoerder van het metende bureau Geluidconsult uit Amersfoort.

Het meetpunt bevindt zich bovenop een gebouw van de GGD. “Door de GGD of de afdeling automatisering van de Gemeente Amsterdam is er iets veranderd zonder dat wij dat wisten. Het wordt uitgezocht.”

“Dit kost tijd omdat er veel afdelingen van Amsterdam, GGD en Amstelveen betrokken zijn”, legt de zegsman uit.

De metingen zijn volgens hem niet verloren gegaan. “Alle meetwaarden worden in het systeem zelf opgeslagen.”

De Gemeente Amstelveen is opdrachtgever van de metingen, die op de site van Sensornet worden gepresenteerd. De uitvoering van de metingen is in handen van bureau Geluidconsult.

De metingen resulteren jaarlijks in een rapport over de geluidsoverlast door Schiphol. Recentelijk publiceerde de Gemeente Amstelveen de ronduit schokkende cijfers over 2017.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Reactie door auteur

    schipholwatch

    Misschien niet representatief, maar we hebben ze wel te verduren gekregen. Afgelopen jaar was het weer de Polderbaan die wekenlang was afgesloten. En dit jaar? Wie zal het zeggen. We gaan zien of het al dan niet representatief was, maar wij verwachten eerlijk gezegd dat het in 2018 nog erger was dan in 2017.

  2. De 2017 metingen zijn niet representatief omdat de Kaagbaan een groot aantal weken niet ingezet kon worden vanwege groot onderhoud

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd, maar wel gebruikt om een bevestigingslink te sturen. Zonder geldig e-mail adres ontvangt u deze link uiteraard niet. Na bevestiging wordt uw reactie geplaatst.

Translate