Ondersteun het handhavingsverzoek Schiphol van MOB

Afgelopen maandag 15 september dropte Mobilisation for the Environment (MOB) een virtuele bom op Schiphol met het verzoek tot handhaving van een maximaal aantal vliegbewegingen van 400.000 omdat de luchthaven niet beschikt over een natuurvergunning. U als lezer kunt dit verzoek nu ook zelf onderschrijven, het kost u slechts enkele minuten van uw tijd.

Een screenprint van de website van MOB (mobilisation.nl)

Hiertoe hebben wij een standaard brief opgesteld die u kunt ondertekenen en vervolgens toesturen aan de ministers van Infrastructuur en Landbouw, Cora van Nieuwenhuizen en Carola Schouten. Een afschrift stuurt u ook aan de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, de instantie die verantwoordelijk is voor de handhaving.

Meer gewicht
Volgens meerdere deskundigen is het nuttig het handhavingsverzoek van MOB op deze wijze te ondersteunen, zodat het verzoek meer gewicht krijgt in de procedure.

U kunt het verzoek als individu indienen, maar ook als organisatie, bij voorbeeld als u de vertegenwoordiger bent van een actiegroep of een milieubeschermingsorganisatie. Ook gemeenten en provincies kunnen zich aansluiten bij het verzoek.

De brief voor individuele personen kunt u hier downloaden. Bovenaan vult U uw woonplaats en de datum van versturen in en onderaan de brief uw eigen gegevens. Vervolgens mailt u de brief aan de drie e-mail adressen van de geadresseerden, genoemd in de brief.

Een brief voor organisaties kunt u hier downloaden.

Het verdient aanbeveling een kopie van het originele verzoek tot handhaving van MOB mee te sturen. Dat verzoek kunt u hier downloaden.

Vergeet niet uw woonplaats en de datum van insturen aan te passen, evenals uw persoonlijke gegevens onderaan de brief. U kunt volstaan met uw naam en woonplaats, maar het is beter om meer informatie te geven, zodat de geadresseerden u makkelijk kunnen antwoorden. Organisaties kunnen voor de volledigheid een uittreksel van de Kamer van Koophandel meesturen.

Wat vond u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

Jammer dat dit artikel niet zo interessant was voor u!

Help ons het artikel verbeteren.

Wilt u aangeven hoe we het stuk kunnen verbeteren?

13 antwoorden op “Ondersteun het handhavingsverzoek Schiphol van MOB”

  1. De minister had 7 of 8 weken om te reageren, daarna kan MOB vervolgstappen nemen. Dat zullen ze waarschijnlijk ook wel gaan doen, al weten wij niet welke stappen dat zijn.

 1. Verzoek 3x met bijlage verzonder per mail.
  Het is genoeg geweest met steeds maar weer uitbreiden van Schiphol, het niet handhaven en ontbreken van vergunningen.
  Schiphol zo snel als maar kan naar zee verhuizen ongeacht de financiele kosten.
  Volksgezondheid en een vitaal, biodivers gezond millieu gaan voor.

  Yvo Bergsvoort, MSc (psycholoog)

 2. Stuur de brief met bijlage direct aan iedereen toe per mail.
  Dan is aanpassen met plaats, datum, naam en adres zeer eenvoudig te doen.
  Daarna direct door te sturen.
  Nu kan ik dit niet omdat ik niet thuis ben en op mijn ipad niet eenvoudig kan knippen en plakken.
  Ook doorsturen is dan zeer eenvoudig aan derden die wellicht ook willen tekenen,

 3. Inmiddels is het mij wel gelukt om de brieven met bijlage te versturen aan de 2 ministers en betreffende Omgevingsdienst.
  Top actie!

 4. Het is niet zo veel werk Ad. Het is nu of nooit met de huidige regering, die alles al van tafel heeft geschoven. Hier kunnen ze niet omheen. Dus we moeten onze kans grijpen.

  Ondertussen al de Email verstuurd naar Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied zoals in de voorbeeld brief staat aangegeven.

  Top van SchipholWatch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *