Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Actie

Serie meet-ups over vliegtuigoverlast en wat eraan te doen

0
(0)

SchipholWatch start met het organiseren van een reeks ontmoetingen in buurten, dorpen en steden die ernstig worden belast door het almaar groeiende vliegverkeer. We zijn op zoek naar vrijwilligers en ruimtes.

Deel op XDeel op Linkedin

Doel van de meet-ups is met elkaar te praten over de voor- en nadelen van Schiphol, de problemen die bewoners al dan niet ervaren door het vliegverkeer en om voorlichting te geven over mogelijke stappen die de individuele burger kan zetten om te helpen de groei te stoppen.

Iedere bijeenkomst gaat volgens een vast stramien, waarin ruimte is voor spreektijd voor een politicus (lokaal, provinciaal, of Den Haag), een geleide discussie en voorlichting over wat de ‘gewone man of vrouw’ zelf kan doen om de vliegterreur te beperken.

Mobiliseren
Sinds onze oprichting een paar jaar geleden, hebben we gezien dat omwonenden zich helaas niet makkelijk laten mobiliseren om stappen te nemen tegen de groeiende invloed die het vliegverkeer heeft op hun woon- of werkomgeving en op hun gezondheid.

Dat heeft vele mogelijke redenen. Mensen zijn druk, sommigen ervaren de overlast oprecht niet, anderen zijn voor hun inkomen afhankelijk van de luchtvaart.

Maar er bestaat ook een grote groep mensen die de hinder wel degelijk ervaart, maar er onterecht van uitgaat dat het “erbij hoort”, dat je er “toch niets aan kan doen” of dat “het vechten tegen de bierkaai is”.

Bewustwording
Bewustwording vinden we bij SchipholWatch daarom van het grootste belang, en dit zal een belangrijk thema worden in de meet-ups.

Bewustwording dat wél actie mogelijk is, voorlichting over welke stappen u persoonlijk kunt zetten en wat u kunt doen om de gezondheid van uzelf en uw kinderen beter te beschermen tegen de herrie en vervuiling van vliegtuigen.

Zonder vrijwilligers geen meet-ups!
Voor de organisatie van de meet-ups is man- en vrouwkracht nodig. Wilt u SchipholWatch meehelpen om de ontmoetingen te organiseren en te faciliteren, meldt u dan aan via [email protected]. Of bel ons op 020 528 7855. Vermeld aub in ieder geval even in welke buurt of plaats u zou willen meewerken aan zo’n ontmoetingsavond (of -middag).

We zoeken ook ruimtes om de meet-ups in te houden, bij voorbeeld een buurthuis of sportkantine. Heeft u de beschikking over zo’n ruimte en wilt u deze ter beschikking stellen aan de strijd tegen de vliegoverlast, meld u dan aub ook even via [email protected].

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd, maar wel gebruikt om een bevestigingslink te sturen. Zonder geldig e-mail adres ontvangt u deze link uiteraard niet. Na bevestiging wordt uw reactie geplaatst.

Translate