Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

SchipholWatch: extra ster voor Partij voor de Dieren

0
(0)

SchipholWatch onderschrijft de kieswijzer van de Samenwerkende Actiegroepen tegen Laagvliegen (SATL). De wijzer is ook één op één van toepassing op de situatie rond Schiphol. Wél kennen wij een extra ster toe aan één partij.

Deel op XDeel op Linkedin

Illustratie: https://satl-lelystad.nl/, aangepast door SchipholWatch

Met die ene extra ster wordt de Partij voor de Dieren de absolute favoriet van SchipholWatch inzake de ontwikkelingen op en rond Schiphol. Deze partij eindigt in ons advies als enige met vijf sterren.

De reden voor de extra ster voor de partij van onder meer luchtvaartwoordvoerder Lammert van Raan wordt door ons toegekend omdat de PvdD de enige partij is, die expliciet pleit voor krimp van de luchtvaart.

Partijen als SP en GroenLinks zijn weliswaar tegen verdere groei, maar hebben zich niet geschaard achter het idee van een krimpende luchtvaart.

Live or die
De initiatiefnemers van SchipholWatch zijn niet per se voor krimp van de luchtvaart, maar wel tegen groei van Schiphol op de huidige locatie. Ons motto is: “Verhuizen of krimpen. It’s your choice, live or die”.

Het maken van de strategische keuze om te verhuizen naar zee is ons inziens de enige manier om de ambities van KLM en Schiphol te realiseren. Het aanmodderen op de huidige locatie met als gevolg enorme overlast en vervuiling voor omwonenden is een doodlopende weg.

Tumult
Iedere volgende uitbreiding van het vliegverkeer zal leiden tot tumult onder de bevolking, resulterend in acties en langdurige procedures. Verhuizing naar zee lost de problemen met de weerstand van omwonenden volledig op en geeft de luchtvaart weer ruimte om adem te halen.

Omdat de Haagse politiek de mogelijkheid van een verhuizing naar zee onvoldoende serieus neemt, scharen wij ons vooralsnog achter de krimpwens van de Partij voor de Dieren.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten

Geef een reactie

Translate