Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

Opnieuw enorm verschil tussen metingen en opgave Schiphol

3
(2)

Uit jaarcijfers van het Bezoekersaanspreekpunt BAS van Schiphol zou moeten blijken dat er in 2017 in totaal 39.871 vliegtuigen zijn opgestegen vanaf of geland op de Buitenveldertbaan. Uit onafhankelijke metingen in opdracht van de Gemeente Amstelveen blijken dit er liefst 43.488 te zijn, ruim 3.600 méér.

Deel op XDeel op Linkedin

bron: bezoekbas.nl

Daarmee ligt het aantal gemeten vliegbewegingen bijna 10 procent hoger dan de opgave van de luchthaven.

Vreemd genoeg hebben we deze cijfers nooit eerder met elkaar vergeleken. Een dergelijk groot verschil hadden zelfs wij – gepokt en gemazeld in het schiphollen – niet verwacht.

bron: rapport ‘Gemeten vliegtuiglawaai’ in opdracht van Gemeente Amstelveen

Extrapolatie
Wanneer we deze bevindingen extrapoleren naar de door Schiphol opgegeven 495.000 vluchten – er dus circa 10 procent bij optellen – komen we op een totaal van bijna 550.000 bewegingen, ver boven de afgesproken limiet van 500.000. Nog afgezien van de circa 20.000 jaarlijkse zakenjets die de luchthaven al helemaal niet meetelt in haar statistieken.

Doen wij dat wel voor het gemak, dan zou Schiphol in 2017 al zomaar in de buurt van de 570.000 vliegbewegingen zijn gekomen. Volstrekt onacceptabel en ronduit asociaal richting omwonenden. Voer voor de Inspectie Leefomgeving & Transport, wat ons betreft.

Het bezoekersaanspreekpunt is gevraagd opheldering te geven over het enorme verschil ten nadele van omwonenden. Als hierop een reactie komt, zullen we de relevante informatie opnemen in dit artikel.

Indien voor het grote verschil géén sluitende verklaring kan worden gegeven, is dit wederom een uitstekend voorbeeld van ‘schiphollen’ – het liegen, bedriegen en manipuleren van informatie over de activiteiten op en rond de luchthaven.

Update
Het verschil tussen metingen en opgave is nóg groter, immers worden de vliegbewegingen aan de westelijke zijde van de Buitenveldertbaan niet gemeten omdat Amstelveen aan de oostzijde ligt van deze baan. Volgens opgave van Schiphol betreft dat 629 bewegingen (+10 procent?), waarmee het verschil tussen opgave en metingen 4.246 bedraagt.

https://twitter.com/HBAKspl/status/1094927991858188288
Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 3 / 5. Aantal stemmen: 2

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd, maar wel gebruikt om een bevestigingslink te sturen. Zonder geldig e-mail adres ontvangt u deze link uiteraard niet. Na bevestiging wordt uw reactie geplaatst.

Translate