Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

Hongerstakers tegen de luchtvaart

5
(1)

Wereldwijd zijn zo’n 360 aanhangers van Extinction Rebellion in hongerstaking gegaan, onder meer als protest tegen de nog steeds groeiende luchtvaart.

Deel op XDeel op Linkedin

Eén van de hongerstakers is Cor Mastwijk, de man die zich vorige week ook vastketende aan de dienstbolide van minister Cora van Nieuwenhuizen tijdens haar werkbezoek aan Bodegraven.

De hongerstaking is pas de derde dag ingegaan. Desgevraagd zegt Mastwijk tegen SchipholWatch het nog goed te kunnen volhouden.

Eindelijk de waarheid
“We houden deze actie omdat de overheid eindelijk eens actie moet nemen en de waarheid moet gaan vertellen”, aldus de oud-taekwondo-instructeur. “Overigens willen we hiermee ook aandacht vragen voor de 820 miljoen mensen die op deze wereld nog steeds iedere dag honger lijden.”

Als onderdeel van de actie gaat de groep Nederlandse hongerstakers deze week naar het Binnenhof in Den Haag. “Om de politiek de ernst van de zaak duidelijk te maken.”

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. M.

    Geweldige vent die Cor Mastwijk. Onze eigen Greta! Stil protest.
    Hij zou teflon Rutte een lesje gezond bewegen kunnen geven, de minpres die aardig aan het toekomstplaatje van ‘de kantoormens’ (als omschreven in de krant) voldoet met zijn kromme rug etc.

Geef een reactie

Translate