Geachte politici,

Kunt u drie politici noemen die verantwoordelijk zijn geweest voor het luchtvaartdossier en die een blijvende positieve herinnering hebben achtergelaten?

Cartoon door Ava

Dit zal u waarschijnlijk niet lukken, omdat dit dossier zich slecht leent om überhaupt een positieve indruk achter te laten.

Dat komt doordat het luchtvaartdossier al decennialang een politiek ‘hoofdpijndossier’ is met grote conflicterende belangen.

Een kritische en transparante politicus wordt niet gewaardeerd. Maar is het werkelijk zo dat uw kop eraf gaat als u een ander geluid laat horen?

Voorkeursbehandeling
Denkt u werkelijk dat u respect krijgt van de kiezer en de ondernemer door de KLM weer een voorkeursbehandeling te geven?

Ik doe een beroep op uw moed. Toon daadkracht door de KLM zelf haar boontjes te laten doppen en laat u niet, zoals al uw voorgangers, vangen in de ijzeren wurggreep van de luchtvaartlobby.

Laat u niet verleiden tot simplistische kreten als: het belang van de KLM voor hoofdkantoren, als banenmotor, als icoon van nationale trots.

Laat een uniek stemgeluid horen en onderscheidt u daarmee van de massa en uw voorgangers. De coronacrisis heeft laten zien dat politieke daadkracht en leiderschap wordt gewaardeerd in Nederland.

Hartelijke groet,

Ava

Deze weken publiceert SchipholWatch een aantal open brieven van onze nieuwe columnist Ava. De brieven spreken verschillende groepen aan in onze samenleving die te maken hebben met de luchtvaartsector: burgers, KLM-ers, politici, et cetera. Alvast meer lezen?

Wat vond u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

Jammer dat dit artikel niet zo interessant was voor u!

Help ons het artikel verbeteren.

Wilt u aangeven hoe we het stuk kunnen verbeteren? Als u antwoord wilt, laat dan ook uw e-mail adres achter.

Eén antwoord op “Geachte politici,”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *