Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

Ministerie van LNV piepelt omwonenden óók al

4.5
(2)

Eergisteren ontving de vereniging Mobilisation for Environment van Johan Vollenbroek een brief van met ministerie van Landbouw dat een antwoord op het handhavingsverzoek – terug naar 400.000 vliegbewegingen op Schiphol – nog wel tot 1 april 2020 op zich laat wachten.

Deel op XDeel op Linkedin

De brief aan MOB waarin de wettelijke termijn van 8 weken doodleuk wordt opgerekt naar 30 weken.

“Wij zien dit als een slechte 1 april-grap en beraden ons op mogelijke stappen om de afhandeling van ons verzoek te bespoedigen”, aldus Vollenbroek.

Het wachten is op Schiphol zélf
In de brief meldt het ministerie dat een beslissing mede afhankelijk wordt gemaakt van de zienswijzen van het ministerie van Infrastructuur (I&W) én van Schiphol zelf.

I&W heeft tot 22 november de tijd om te reageren, Schiphol zelfs tot 29 november. Landbouw is volgens de wet verplicht binnen acht weken na indiening van het handhavingsverzoek half september, uiterlijk op 11 november.

“Gezien de termijn die het ministerie en Schiphol hebben om een zienswijze in te dienen en de verwerking daarvan in de beantwoording van uw verzoek, verlengen wij daarom de afhandelingstermijn tot 1 april 2020”, aldus het laconieke schrijven van LNV.

De wettelijke termijn van 8 weken wordt hier dus ongevraagd en mogelijk ongestraft opgerekt naar 30 weken. Een ongehoorde piepeling van omwonenden en een flagrante aantasting van hun rechten, zo vinden wij.

WOB-specialist gezocht voor zienswijze I&W en Schiphol
SchipholWatch gaat ondertussen op zoek naar een specialist in de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB). Wij zijn namelijk erg benieuwd naar de zienswijzen die I&W en Schiphol gaan indienen.

Hebt u ervaring met de WOB en heeft u de tijd om zo’n WOB-verzoek op te stellen? Dan publiceren wij dit graag op onze site, zodat iedereen deze documenten kan opvragen. Mail ons dan even op [email protected] of bel op 020 528 7855.

Update 9 nov 2019 13:00 uur
Inmiddels heeft een WOB-specialist zich aangemeld. Er wordt aan gewerkt!

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 4.5 / 5. Aantal stemmen: 2

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. Klaar

  Goed bezig SchipholWatch!
  Complimenten voor de voortvarendheid.
  We zijn het gepiepel helemaal zat!

 2. De zienswijzen van het ministerie I&W en Schiphol weten we al: groei, groei, groei en nog eens groei. Met zienswijzen van omwonenden is nog nooit iets meer gedaan dan samenbundelen en negeren.

  Het wordt hoog tijd dit criminele gedrag voorgoed te veranderen.

  Onthoud dat deze lieden medeverantwoordelijk zijn voor het niet halen van de klimaatdoelstellingen in 2030!

Geef een reactie

Translate