Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

Gezocht: ontwikkelaar voor Explane op de Raspberry

0
(0)

SchipholWatch zoekt een software-ontwikkelaar om de app Explane voor de Raspberry-microcomputer verder te ontwikkelen.

Deel op XDeel op Linkedin

Update 8 nov 2019 17:00 UUR
WE HEBBEN INMIDDELS IEMAND GEVONDEN!

Foto: Hitesh Choudhary via Unsplash

De basis van Explane voor de Raspberry staat. Echter is de oorspronkelijke ontwikkelaar niet langer beschikbaar voor de ondersteuning van de software.

SchipholWatch wil met de Raspberry-versie van de app gebruikers in staat stellen het vliegtuiggeluid volcontinu te meten.

De microcomputer wordt hiervoor aangesloten op een decibel-meter en aangesloten op het internet om de meetgegevens te uploaden naar de database achter de website Aviation Noise Reports by Explane.

RIVM
De meetgegevens worden ook opgenomen in het burgermeetprogramma ‘Samen Meten’ van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Nu de originele ontwikkelaar de app niet verder ondersteunt, achten wij het onverantwoord deze te gaan verspreiden. Er is iemand nodig om eventuele bugs uit de programmatuur te halen en om mogelijke nieuwe functies toe te voegen.

Specifiek zoeken we naar een vrijwilliger die goed thuis is in de Python-programmeertaal en overweg kan met Raspbian Buster Lite op de Raspberry PI.

Kant-en-klare kits
Eventueel kan deze m/v ook een rol spelen in de bouw van kant-en-klare kits om te leveren aan mensen die de software niet zelf kunnen installeren. Voor die service kan een vergoeding worden gerekend aan kopers.

De eerste taak van de programmeur wordt het installeren van de bestaande code op een Raspberry en het aansluiten ervan op de database van Explane.

Extra functionaliteit
Daarna kan het nodig zijn op adhoc-basis bugs te repareren of extra functionaliteit toe te voegen. Nadrukkelijk wordt hij of zij gevraagd zelf ook met ideeën en/of initiatieven te komen.

Het volcontinu meten met Explane heeft voor gebruikers het voordeel dat zij niet langer ieder vliegtuig apart hoeven te meten, maar dat dit automatisch gebeurt.

Zo kan ook een goede indruk worden gekregen van het aantal vliegbewegingen op een bepaalde locatie. Dat is met de mobiele versie van Explane niet goed mogelijk.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd als vrijwilliger een belangrijke rol te spelen in de verdere ontwikkeling van Explane voor de Raspberry? En daarmee een maatschappelijk relevante bijdrage te leveren aan de discussie over de groei en overlast van de luchtvaart?

Stuur ons dan alstublieft een mailtje via [email protected] of geef ons een belletje op 020 528 7855.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Ik werk wel met een Rpi (interfacefunctie zonnepanelen) maar programmeer niet meer zelf.
    Kan wel helpen met testen en meedenken.

  2. Het zou nog mooier zijn als we deze continue metingen kunnen koppelen aan Lden- en Lnight-berekeningen voor diverse locaties, zodat we kunnen bewijzen dat deze waarden veel hoger zijn dan de sector beweert. Hiermee is misschien op juridisch vlak ook iets te bereiken.

Geef een reactie

Translate