Vliegschaamte werkt: IATA gedwongen tot mega-campagne

Het is alle hens aan dek bij ’s werelds grootste lobbyclub van vliegbedrijven. Het feit dat steeds meer mensen zich schamen om te vliegen, dwingt de IATA tot een miljoenen verslindende reclamecampagne om de commerciële gevolgen zoveel mogelijk te beperken.

Foto: T.H. Chia via Unsplash

Dit meldt Reuters in een bericht waarin het persbureau het foutieve frame ‘flight shaming’ overneemt van de sector in plaats van het correcte ‘flight shame’ dat aangeeft dat mensen zichzelf schamen en niet worden beschaamd.

In IATA zijn bijna 300 vliegbedrijven verenigd. Het baasje van de lobbyclub en voormalig chef van Air France, Alexandre de Juniac, stelt: “We lanceren een hele grote campagne om uit te leggen wat we hebben gedaan, wat we doen en wat we nog van plan zijn te doen om de milieuschade te beperken”.

Met de campagne wil IATA de “misinformatie” over de sector “rechtzetten”.

Duidelijke invloed op omzet vliegsector
Wanneer de propaganda-rally van start gaat, kan De Juniac nog niet vertellen aan Reuters. Wel meldt hij dat vliegschaamte een duidelijke invloed heeft op de omzet van de vliegindustrie, vooral in noordelijke delen van Europa als Groot-Brittannië, Nederland, Frankrijk en Duitsland.

“Het is nog moeilijk te kwantificeren en buiten Europa merken we er nog niets van. Maar dat gaat wel gebeuren”, aldus de opperlobbyïst.

Wat vond u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

Jammer dat dit artikel niet zo interessant was voor u!

Help ons het artikel verbeteren.

Wilt u aangeven hoe we het stuk kunnen verbeteren? Als u antwoord wilt, laat dan ook uw e-mail adres achter.

2 antwoorden op “Vliegschaamte werkt: IATA gedwongen tot mega-campagne”

  1. In Zweden schijnt het wel te werken! Wij hebben nu eenmaal veel domme mensen in dit land die niet veel verder denken dan hun neus lang is, anders was de 130 km/u ook nooit ingevoerd! Je ziet het aan de grote aanhang van VVD en FvD.

  2. Ik geloof helemaal niks van vliegschaamte in Nederland. Het is een heel klein deel van de bevolking dat enige terughoudendheid heeft mbt vliegen. waar ik ook maar mensen spreek, ze hebben het altijd meteen over hun verre vliegreisjes, welke ziektes ze hebben opgelopen op vakantie, voor welke verre reizen ze nog sparen en zo voorts. Er komen steeds meer bejaarden en die vliegen vaak om nog iets te doen te hebben. Hopelijk komt er snel een wal die het schip keert. Een echte kaping was een beginnetje geweest. Maar helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *