Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

Ministerie zet omwonenden buitenspel (maar dat wisten we al)

0
(0)

De minister van Infrastructuur en Waterstaat doet letterlijk helemaal niets met het rapport en adviezen van de door haar zelf ingestelde bewonersdelegatie. Dit stelt dossierdeskundige Leon Adegeest na reconstructie van een tijdlijn.

Deel op XDeel op Linkedin

Leon Adegeest ontdekte dat het ministerie letterlijk niets deed met omvangrijk bewonersrapport (foto: Twitter)

Adegeest ontdekte dat het geactualiseerde MER Hoofdrapport precies één dag is gepubliceerd nadat de bewonersdelegatie haar contra-expertise presenteerde.

Aangezien het rapport van de bewoners tal van adviezen geeft, kunnen deze nooit in een dag zijn verwerkt in de MER van Lelystad.

Geen enkele notie genomen
“Alle conclusies stonden al vast, zonder enige notie te hebben genomen van de opmerkingen door de delegatie”, aldus Adegeest op Twitter.

Adegeest stak inmiddels honderden uren in de ambtelijke en politieke onregelmatigheden rond de mogelijke opening van Lelystad Airport.

“Veel bijlages van het MER-rapport waren van nog eerdere datum. Die hebben de omwonenden nooit ingezien, terwijl dit vooraf wél was toegezegd. Ook waren er nog veel openstaande vragen. Er zouden volgens het ministerie echter nog geen teksten ter beoordeling beschikbaar zijn.”

Alle informatie leidde uiteindelijk tot een aangepast luchthavenbesluit en een Nota van Antwoord. Dat is “het sluitstuk van het participatieproces” volgens de minister.

Onder meer dankzij de input van de werkgroep SATL van Adegeest leidde dit tot maar liefst meer dan 180 Kamervragen. Die nog steeds niet zijn beantwoord.

Woedend
Adegeest is woedend op de minister: “Dit is geen participatie, niet eens nepparticipatie. Dit is het bewust achterhouden van informatie voor burgers om hen procesmatig bezig te houden zodat het ministerie doorkan met de opening van het vliegveld”.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. M.

  We zouden toch aan harde acties moeten gaan denken. Het schiphollen gaat maar door en wij staan machteloos toe te kijken. Het grootste deel van de bevolking is net zo fout als de regering, domme struisvogels die 3 stedentripjes en 2 vliegvakanties per jaar doen. Het kritische deel van de bevolking is marginaal, helaas.

 2. Coen Eggen

  Kenmerkend gedrag van het ministerie van L(ist)&B(edrog), voorheen I&W, als onderdeel van de BV Nederland, ook bekend als bananenmonarchie Holland

 3. Deze Minister is ziende en horende Blind en Doof (Oostindisch doof) Ik heb grote bewondering voor dhr Leon Adegeest !
  Niet iedereen kan dit We zijn hem VEEL dank verschuldigd !
  Het is te hopen , dat hij doorgaat en de CU en d-66 hun rug recht houden,
  HGroet Jan Griese Vz http://www.StichtingSWAB en ORS Kiesman

 4. Puur machtsmisbruik is het! ?

 5. Eva

  Schijnparticipatie in onze blijkbaar schijndemocratie.

 6. Later zal de minister wellicht toegeven dat er ‘fouten zijn gemaakt’ en dat ‘ze dit heel erg pijnlijk vindt’ en dat ‘het haar erg spijt’. Helaas is dat klote vliegveld (Lelystad) dan open en zitten tienduizenden nieuwe omwonenden de rest van hun leven in de herrie, om over de nodige klimaatmaatregelen maar te zwijgen, waar ook geen donder van terecht is gekomen.

  Te verwachten is dat ze dan werkt bij KLM, of is aangesteld als Commissaris van de Koning in een van de provincies.

  • Johan Matthijs Janbroers

   Inderdaad zo zal het gaan en bewoners hebben het nakijken.

  • Klaar

   We weten al zo lang dat we enorm belazerd worden als bewoners.
   Diep respect voor degenen die dit telkens aantonen en zichtbaar maken. Leon Adegeest bewonder ik voor zijn vasthoudendheid en doorzettingsvermogen om onze hondsbrutale overheid hier wederom te ontmaskeren. Wat is de volgende stap? Ik ben er klaar voor!

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd, maar wel gebruikt om een bevestigingslink te sturen. Zonder geldig e-mail adres ontvangt u deze link uiteraard niet. Na bevestiging wordt uw reactie geplaatst.

Translate