Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

Protest Extinction Rebellion op Schiphol

5
(2)

Op zaterdag 7 september aanstaande organiseren de milieubeschermers van Extinction Rebellion (XR) een grote demonstratie op Schiphol tegen uitbreiding van de luchtvaart.

Deel op XDeel op Linkedin

Foto: Dose Media via Unsplash

Iedereen die vreedzaam wil meedoen aan deze legale en bij de Gemeente Haarlemmermeer aangemelde protestactie is van harte welkom. De actie wordt zo uitgevoerd dat geen dreiging van de demonstratie uitgaat richting beveiligers of reizigers.

Positief
Het doel van de demonstratie is om op positieve wijze aandacht te vragen voor de standpunten van XR, zoals het inperken van het gebruik van fossiele brandstoffen en de noodzaak tot krimp van de luchtvaart.

Tijdens de demonstratie zal een speech worden gegeven en na afloop wordt er gezamenlijk gezongen om het leven te vieren.

Deelnemers verzamelen zich op die zaterdag vanaf 11:15 uur op het plein voor de luchthaven, rechts naast LaPlace. Na een briefing start de actie om 12:00 uur.

Om problemen met de beveiliging te voorkomen wordt demonstranten verzocht borden niet op een stok te monteren, maar bij voorbeeld opgerold mee te brengen in een tas of koffer, zodat deze bij de start van de actie tevoorschijn kunnen worden gehaald.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. Wobbe

  Extinction Rebellion wil ook aktie gaan voeren bij de Londense luchthaven Heathrow. Ze pakken het daar een stuk strijdlustiger aan. Vanaf vrijdag 13 september gaan ze het vliegverkeer van en naar de luchthaven verstoren met drones. Vermoedelijk zal hun aktie, die ze Heathrow Pause hebben gedoopt, een week duren.

  Verklaring Heathrow Pause

  Video met een verklaring

  Nederlandse samenvatting op de website Ravage

 2. Ad

  aansluiting zoeken met greenpeace actie “noodlandingvoorhetklimaat.nl” ?

 3. M.

  Dat is een goeie Johan, zo voelt het wel als je tegen de luchtvaart wilt demonstreren op een vliegveld. Demonstreren tegen de luchtvaart doe je toch op een vliegveld, had het liever ook op 700m hoogte gedaan.

 4. Johan jbroers

  Dus als ik het goed begrijp een restricted actie zonder vrije meningsuiting en alles verborgen houden in koffers en tassen?

Geef een reactie

Translate