Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

SchipholWatch start petitie tegen groei

5
(1)

Als reactie op het eenzijdige besluit van mevrouw de minister Cora van Nieuwenhuizen (I&W) om onder voorwaarden Schiphol tóch te laten doorgroeien naar 540.000 vliegbewegingen is SchipholWatch vandaag een petitie gestart. Wij vragen de regering Schiphol te bevriezen op 500.000.

Deel op XDeel op Linkedin

De petitie is te ondertekenen op https://petities.nl/petitions/nee-tegen-groei-van-schiphol/.

Hoewel de minister zegt allerlei eisen te stellen aan verdere groei, hebben wij daar weinig vertrouwen in als ervaringsdeskundigen met afspraken in deze sector. Daarom roepen wij de regering op om de minister te houden aan deze nieuwe voorwaarden voor klimaat, veiligheid en woonomgeving.

Over het algemeen worden dergelijke begrippen vooral gebaseerd op berekeningen die de sector zelf aanlevert. Metingen of berekeningen door externe deskundigen worden door het ministerie niet of nauwelijks betrokken in de besluitvorming.

De minister heeft nu gesteld dat de sector zelf vooraf verbeteringen moet aantonen, voordat de groei kan worden geconsumeerd.

Update 23:14
De eerste honderd handtekeningen zijn binnen!

Update zaterdag 6 juli, 15:58
We stevenen in het eerste etmaal af op ruim meer dan 500 ondertekeningen! Deel de petitie aub via uw social media, maak gebruik van de kracht van Twitter, Instagram en Facebook om al onze medestanders te bereiken!

Update zaterdag 6 juli, 18:34
Nog ruim anderhalf uur te gaan in het eerste etmaal van de petitie. De teller staat nu op 774! Dank allemaal, en ‘keep on sharing’!

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. Ciska Rijswijk

  Het loopt niet hard meer met handtekeningen. Wat moeten we hieraan doen?

 2. Ollebol

  Gemeente Kaag en Braassem zou “Leimuiden ” moeten zijn want daar gaan alle vluchten, naar alle richtingen, N, Z, O en werkelijk waar ook vaak naar het westen, overheen.

 3. Anjo

  “Actiegroep tegen de uitbreiding van Schiphol op de huidige locatie. ” Dit staat boven het artikel en veel mensen denken dat men tegen groei van Schiphol is. Dat klopt Schiphol kan en mag vanwege onze gezondheid op deze plek niet meer groeien maar wel op een andere geschikte plek zoals bv de zee-zee-locatie.

 4. Antiklager

  Wat een geneuzel allemaal. Als je in de buurt van Schiphol woont weet je dat er vliegtuigen over gaan, landen en opstijgen. Ga anders op de hei wonen of verkas naar het buitenland. Schiphol moet groeien en zal groeien! #schipholmoetgroeien #groenlinksout #schipholklagersout #ongelimiteerdegroei Onthoud dat Schiphol de motor van onze economie is en vele mensen er hun brood verdienen. Stop eens met dat geklaag

  • Johan

   Zelfs op de hei is het niet meer rustig! Vliegtuigen af en aan met een constante herrie!!!! Bedankt liefhebbers van vliegtuigtroep.

  • Zwanenburger

   Beste antiklager,
   Daar komt ie weer, het hutje op de hei. Zo een dooddoener en het komt behoorlijk dom over. Dan heb je geen idee dat er heel wat mensen last hebben van iedere minuut een stijgend vliegtuig. Ik woon 30 jaar in Zwanenburg en de herrie wordt steeds erger. Je gaat niet zomaar verhuizen, je hebt een sociaal leven opgebouwd. Iets wat jou onbekend is denk ik anders kom je niet met zo’n domme opmerking.

 5. Wilma

  Ook in Gouda en omgeving, wij wonen in Reeuwijk, ongelofelijk veel last van laag overvliegende vliegtuigen. Er zijn al mensen voor verhuisd.
  Dit gebied wordt over het hoofd gezien t.a.v geluids- en uitstoot overlast.
  Deze petitie moet meer bekendheid krijgen, pas na lang zoeken op internet gevonden!

 6. Herbert Houdijk

  Beste mensen,
  Heb uiteraard de petitie al ondertekend, maar zit nog wel met een vraag: er moet eerst geminderd worden voordat er meer mag, maar…..hoe wordt dat ONAFHANKELIJK/WETENSCHAPPELIJK gemeten? Of zit KLM aandeelhouder overheid zelf aan de meetknoppen? Bovendien: als Schiphol verkeersleiding laat je de vliegtuigen gewoon een tijdje wat verder van de meetpunten vandaan vliegen. Bochtje wat wijder nemen en je hebt geluidsreductie gescoord! Kortom, wie bedondert hier nu wie?

  • Madelon

   Door Schiphol wordt niet gemeten. De overlast wordt berekend: als er in 3 weken 1 week gevlogen wordt boven een bepaald gebied dan wordt dat gemiddeld over 3 weken dus dan is de score een derde van de werkelijke hinder. Er zijn gebieden die niet meetellen (maar wel hinder ervaren) en er is een gebied, zoals de studentenflats van Uilenstede, die als 1 bewoner tellen: die studenten zijn geen echte ‘bewoners’ en tellen niet mee ‘omdat ze toch weer vertrekken’: dit heet allemaal “schiphollen”.

Geef een reactie

Translate