Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

Over onze crowdfunding

5
(1)

Vorige week is SchipholWatch gestart met een actie om geld in te zamelen voor juridische acties tegen Schiphol, het Ministerie van I&W en/of de Luchtverkeersleiding. Sindsdien zijn we benaderd door meerdere actiegroepen voor deelname aan de actie.

Deel op XDeel op Linkedin

Foto: Josh Appel via Unsplash

Wij verwelkomen alle actiegroepen die op het juridische vlak iets willen doen tegen het immer groeiende Schiphol. SchipholWatch hoeft hierin niet per se leidend te zijn.

Onze grootste wens is dat zoveel mogelijk actiegroepen, milieuorganisaties en mogelijk politieke partijen het initiatief onderschrijven en het kenbaar maken aan hun leden. En gezamenlijk werken aan de voorbereiding en uitvoering van de rechtszaken.

Mogelijk zijn er zelfs mensen die weten hoe we voor dit initiatief geld subsidie kunnen aanvragen, bij voorbeeld van lokale overheden die hun burgers willen ondersteunen in de strijd voor een gezondere en stillere leefomgeving.

LBBL
Inmiddels hebben we contacten met de vereniging BWA Aalsmeerbaan die al voorbereidende stappen heeft gezet richting een rechtszaak. En heeft ook de LBBL (Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart) belangstelling getoond.

Omdat wij zelf niet over de adequate juridische expertise beschikken, juichen we deze interesse toe. Hoe meer mensen en groepen zich ermee bemoeien, des te sterker het initiatief kan worden.

We zitten hier niet om het wiel voor de tweede keer uit te vinden, dus zien graag concrete voorstellen tegemoet om ons ‘vrijdagmiddag-initiatief’ te ondersteunen.

De fondsen die wij hopelijk in samenwerking met andere groepen kunnen werven, zijn dan ook effectiefer in te zetten om tastbare resultaten te bereiken.

Geen vergadercultuur
Uitdrukkelijk stellen we dat we niet van het vergaderen zijn. Ons doel is om zo snel mogelijk concrete juridische stappen te zetten om de overlast van Schiphol en andere luchthavens in te perken. Wie concreet wil en kan bijdragen aan dit doel is van harte uitgenodigd zich aan te sluiten en het fonds (mede) te beheren.

Groepen die zich aansluiten bij het initiatief, zullen worden vermeld op de pagina van de inzamelingsactie en op berichten op deze site en in social media. Ook krijgen zij transparante inzage in de besteding van de fondsen. En kunnen zij ideeën aandragen voor de goede aanwending van het geld.

In ruil daarvoor vragen wij deze groepen de actie openlijk te ondersteunen en deze zo breed mogelijk kenbaar te maken aan leden en andere belanghebbenden, zodat we zoveel mogelijk geld kunnen ophalen om zaken te voeren.

Slechts een begin
Tot slot: het zal niet goedkoop zijn rechtszaken tegen Schiphol en/of de Nederlandse staat tot een goed einde te brengen. De 100.000 euro die wij ‘met de natte vinger’ als doel hebben gesteld in de huidige actie moet worden gezien als niet veel meer dan een begin.

De kans is groot dat er na verloop van tijd nieuwe inzamelingen moeten volgen om succes te boeken. De potentiële beloning voor onze woonomgeving is echter groot.

Update 29 november 2018
Na vragen van potentiële donateurs willen wij expliciet aangeven dat uw donaties niet worden besteed aan salarissen of vergoedingen voor medewerkers van de stichting (i.o.). Alle gelden worden uitsluitend ingezet ter voorbereiding en uitvoering van rechtszaken.

Een eventueel overschot van gelden zal worden overgemaakt aan een goed doel. Welk doel dit wordt zal tzt via openbare stemming worden bepaald.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten

Geef een reactie

Translate