Honderden reacties op app SchipholWatch

Honderden mensen hebben belangstelling getoond voor de app die wij aan het ontwikkelen zijn. Ook uit het buitenland.

Appbouwer Roelof Meijer test de nieuwe app onder de rook van Schiphol.

De interesse is getoond via Facebook, Twitter en per e-mail. Iedereen die heeft aangegeven de app te willen downloaden, krijgt binnenkort een berichtje als deze beschikbaar is.

Met de app kan iedereen met één druk op de knop een registratie aanmaken van hinder door vliegtuiglawaai. De app meet het geluidsniveau, bepaalt de positie, legt het tijdstip en de datum vast en zoekt er automatisch de vlucht bij die deze herrie veroorzaakt.

Overlast zichtbaar maken
Zo hopen we data te verzamelen over de werkelijke overlast die de luchtvaart veroorzaakt. De informatie gaan we vervolgens voor iedereen beschikbaar maken op een vrij toegankelijke website.

Voor het ontwikkelen van de website zoeken we nog een (vrijwillige) programmeur die goed is in het visualiseren van gegevens uit een database, bij voorbeeld via Google Maps en via een eenvoudige interface voor het opvragen van de 10 grootste herriemakers of de locaties met de meeste meldingen. Een interface die het mogelijk maakt iedere bezoeker die informatie te geven die hij of zij zoekt.

Hoe meer informatie uit de database te halen is, hoe duidelijker onze zaak kan worden geïllustreerd.

Interesse om mee te doen? Mail ons via info@nullschipholwatch.nl.

Wat vond u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

Jammer dat dit artikel niet zo interessant was voor u!

Help ons het artikel verbeteren.

Wilt u aangeven hoe we het stuk kunnen verbeteren?

2 antwoorden op “Honderden reacties op app SchipholWatch”

  1. Dit zou ook heel welkom zijn voor de rest van Nederland! Maar dat hadden jullie vast al zelf bedacht? Ik woon zelf onder de aanvliegende tuigen van met name RTHA maar hoor ook regelmatig lawaaierige kisten vanuit Antwerpen overkomen, ook al zitten ze dan al best hoog.

    1. Uiteraard is deze app straks voor heel Nederland te gebruiken. Sterker nog: in de hele wereld! Vandaar dat we ‘m ook in het Engels zullen aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *