Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

PBL-rapport over emissies luchtvaart

3
(2)

Via de Omgevingsraad kwamen we aan een rapport over de CO2-emissies rond de luchthaven.

Deel op XDeel op Linkedin

Daar staan hier en daar wel aardige cijfertjes in, zoals dat de technologische voortuitgang in brandstofefficiëntie sinds 2010 niet hoger is dan 1 procent per jaar. Tot zover dus de gedroomde slimme en stille vliegtuigen.

Belangrijkste conclusie van het rapport is echter overduidelijk: het verlagen van emissies is in de praktijk alleen mogelijk als er minder wordt gevlogen. Technologische vooruitgang en het gebruik van biobrandstoffen zijn ruim onvoldoende.

“Een lagere groei van de luchtvaart kan een direct gevolg zijn van internationale of nationale reguleringsmaatregelen, maar ook van hogere ticketkosten als gevolg van doorberekening van kosten van klimaatmaatregelen. Lopend onderzoek bij PBL verkent de mogelijke consequenties van klimaatbeleid voor luchtvaart nader.”

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 3 / 5. Aantal stemmen: 2

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd, maar wel gebruikt om een bevestigingslink te sturen. Zonder geldig e-mail adres ontvangt u deze link uiteraard niet. Na bevestiging wordt uw reactie geplaatst.

Translate