PBL-rapport over emissies luchtvaart

Via de Omgevingsraad kwamen we aan een rapport over de CO2-emissies rond de luchthaven.

Daar staan hier en daar wel aardige cijfertjes in, zoals dat de technologische voortuitgang in brandstofefficiëntie sinds 2010 niet hoger is dan 1 procent per jaar. Tot zover dus de gedroomde slimme en stille vliegtuigen.

Belangrijkste conclusie van het rapport is echter overduidelijk: het verlagen van emissies is in de praktijk alleen mogelijk als er minder wordt gevlogen. Technologische vooruitgang en het gebruik van biobrandstoffen zijn ruim onvoldoende.

“Een lagere groei van de luchtvaart kan een direct gevolg zijn van internationale of nationale reguleringsmaatregelen, maar ook van hogere ticketkosten als gevolg van doorberekening van kosten van klimaatmaatregelen. Lopend onderzoek bij PBL verkent de mogelijke consequenties van klimaatbeleid voor luchtvaart nader.”

Wat vond u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

Jammer dat dit artikel niet zo interessant was voor u!

Help ons het artikel verbeteren.

Wilt u aangeven hoe we het stuk kunnen verbeteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *