Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

‘No airplane captured’ (vervolg)

0
(0)

Soms geeft onze app Explane de melding ‘No airplane captured’ nadat u heeft geprobeerd het geluidsniveau te meten van een passerend vliegtuig.

Deel op XDeel op Linkedin

We krijgen daar nog wel eens vragen over, gebruikers vinden het soms frustrerend dat ‘juist die ene herriebak’ niet kon worden vastgelegd.

Daarom hebben we onze app-ontwikkelaar Roelof Meijer gevraagd alle redenen op een rijtje te zetten die deze melding kunnen veroorzaken:

 1. Als er geen data (lengte- en breedtegraad, vlieghoogte) beschikbaar is van de transponder van het passerende vliegtuig of als het betreffende toestel niet beschikt over zo’n transponder.
 2. Als de laatst beschikbare data van de transponder ouder is dan 15 seconden.
 3. Als het downloaden van de transponder-data langer duurt dan 4 seconden, bij voorbeeld in geval van een slechte internetverbinding.

In alle bovenstaande gevallen zal Explane uw meting niet registreren. U kunt daarop volgende toestellen wél weer gewoon registreren.

Mocht het een aantal keer achter elkaar misgaan, stop dan gewoon even met meten en probeer het alstublieft een uurtje later nog eens.

Download de gratis app Explane om vliegherrie te registreren!

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. Ad

  Ik doe niet mee met de metingen want dat lijkt me veel te ingewikkeld, kan denk ik niet eens met m’n oude Nokia.
  De discussie volgend, ik meen in een eerdere Schipholwatch mail te hebben gelezen dat boven de circa 500.000 jaarlijkse vluchten er nog zo’n 50.000 ongeregistreerde vluchten plaatsvinden onder de vlag van de overheid, vooral defensie. Misschien hebben die toestellen dan ook geen responders zodat ze lekker aan alle kanten onttrokken kunnen blijven aan alle Flightradar, monitoring en democratische controle?
  Vraag: is het aantal vluchten, bijv. 500.000 eigenlijk het dubbele in aantal vliegbewegingen omdat een toestel landt en dan weer een keer opstijgt? Hoe wordt dus het aantal geteld? Bijv. stijgers plus dalers of één van de twee?

 2. Loek

  Het heeft geen zin om de app te starten op het moment dat je een over vliegtuig hoort razen, want dan ben je te laat. Beter is het om de vliegtuigen te traceren in bijv. Flightradar zodat je op tijd het geluid kunt meten.

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd, maar wel gebruikt om een bevestigingslink te sturen. Zonder geldig e-mail adres ontvangt u deze link uiteraard niet. Na bevestiging wordt uw reactie geplaatst.

Translate