Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

Gemeente Nieuwkoop ondersteunt handhavingsverzoek MOB

0
(0)

De burgemeester en wethouders van de Gemeente Nieuwkoop hebben zich officieel aangesloten bij het handhavingsverzoek van Mobilisation (MOB) om Schiphol te houden aan zijn vergunning inzake de Wet natuurbescherming.

Deel op XDeel op Linkedin

Beeld: screenprint gemeentelijke website nieuwkoop.nl

Het zou andere gemeenten sieren om ook op deze manier voor de belangen van hun inwoners en natuurgebieden op te komen.

Stil rond andere gemeenten
Bij SchipholWatch is tot op heden niets bekend van andere gemeenten die zich hebben geschaard achter het verzoek. Terwijl inwoners van gemeenten als Aalsmeer, Uithoorn, Amstelveen, Zaandam, Amsterdam en Haarlemmermeer (om maar wat te noemen) allemaal te maken hebben met de maandelijks groeiende vliegoverlast en de natuurgebieden volop lijden onder de stikstofvervuiling van Schiphol.

Nieuwkoop heeft dit al op 3 oktober jongstleden kenbaar gemaakt in een brief aan de verantwoordelijke ministeries van LNV en I&W, plus aan de Omgevingsdienst van het Noordzeekanaalgebied.

Onder meer blijkt Nieuwkoop grote problemen te hebben met de instandhouding van het Natura 2000-gebieden de Nieuwkoopse Plassen en De Haeck.

‘Onaanvaardbaar’
“In het licht van onze enorme inzet om dit natuurgebied in stand te houden, is het onaanvaardbaar dat een bedrijf als Schiphol de implicaties van de natuurwetgeving negeert en rounduit schokkend dat onze rijksoverheid dit laat gebeuren”, schrijft burgemeester Buijserd.

“We onderschrijven daarom het verzoek tot handhaving van MOB, die u heeft gevraagd om het aantal vliegbewegingen te beperken tot 400.000 per jaar, conform de in het verzoek genoemde referentiedatum van 7 december 2004, volgend uit de uitspraak van de Raad van State van 29 mei 2019.”

De brief van Nieuwkoop kan één op één worden gebruikt door andere gemeenten om zelf een verzoek tot handhaving in te dienen. Slechts het betreffende natuurgebied hoeft hiervoor te worden aangepast.

Download hier de brief van de Gemeente Nieuwkoop

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Y. Bergsvoort

    Verzoek tot handhaving van MOB (met brief van de gemeente Nieuwkoop als bijlage) doorgestuurd aan wethouders gemeente Amsterdam: Everhardt, Van Doorninck en Dijksma evenals raadslid Nadif (Groenlinks).

    Ook doorgestuurd aan provincie Noord-Holland, statenlid Van der Waart (GroenLinks)

  2. Beter is dat ook de gemeente Nieuwkoop achter het plan SchipholKatwijk gaat staan. Een betaalbaar alternatief voor Schiphol en kan binnen de 15 jaar worden opgeleverd. Het plan is ook in het belang van Schiphol zelf. Geen restricties meer geen nacht beperkingen en geen overlast meer voor 1 miljoen mensen. Wij wachten op een regering die doet wat de bevolking wil.

Geef een reactie

Translate