Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

Huisbankier ABN Amro: groei Schiphol niet opportuun

0
(0)

De huisbankier van Schiphol noemt het niet langer voor de hand liggend om de luchthaven verder te laten groeien.

Deel op XDeel op Linkedin

foto: abnamro.nl

Dit blijkt uit een e-mail van een woordvoerder aan een van onze volgers. “Onze transport- en infrastructuurspecialisten zien dat Schiphol de laatste tijd zo hard is gegroeid, dat de huidige maxima zijn bereikt en verdere groei niet voor de hand ligt.”

De bank denkt echter niet dat de luchtvaart in zijn geheel niet meer zou moeten groeien in Nederland: “Extra passagiers en luchtvracht zullen eerder naar andere luchthavens moeten uitwijken”.

Niet gericht op terugdringen overlast
ABN Amro financiert de luchtvaart om te verduurzamen, aldus de zegsman. “Het biofuel-programma, hergebruik van vliegtuigonderdelen en het bevorderen dat de panden CO2-neutraal worden.” Maar: “Toegegeven, deze initiatieven zijn niet direct gericht op het terugdringen van de overlast die de luchtvaart voor omwonenden van Schiphol veroorzaakt”.

“Afspraken over het terugdringen van de overlast zullen op politiek, bestuurlijk en juridisch niveau moeten worden gemaakt. ABN Amro speelt in dat krachtenveld geen rol”, wast de bank de handen in onschuld.

Actievere rol
SchipholWatch zou voorstander zijn van een actievere rol van de staatsbank (49,9 procent van de aandelen zijn nog steeds in handen van de Nederlandse staat).

Bij voorbeeld door investeringen tegen te werken die nóg meer overlast en vervuiling veroorzaken. Of door strengere eisen te stellen aan of hogere rentetarieven te berekenen voor leningen die niet bijdragen aan een stillere en schonere woonomgeving.

“Ik was zeer verbaasd dat mijn bank tot over zijn oren in de luchtvaart zit en zelf denkt geen invloed te hebben op de groei”, aldus de lezer die de e-mail aan ons doorstuurde. “Ik denk dat als onze banken zeggen niet mee te willen werken aan ongezonde groei, de overheid zich wel achter de oren gaat krabben.”

Zelf aanspreken
Als u klant bent van ABN Amro, kunt u de bank ook aanspreken op de maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dat kan bij voorbeeld via de afdeling public relations.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten

Geef een reactie

Translate