Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

Vrijwilligers gezocht voor kalibratie smartphones

0
(0)

Eén van de grote onzekerheden in de meetgegevens die gebruikers verzamelen over vliegtuigherrie met onze app Explane, is in hoeverre de meting met een smartphone een juist aantal decibellen te zien geeft.

Deel op XDeel op Linkedin

Foto: Rodion Kutsaev via Unsplash

Om deze onzekerheid te kunnen kwantificeren en de data uit Explane te kunnen corrigeren in de overzichten op https://reports.explane.org, wil SchipholWatch op zaterdag 29 juni 2019 een kalibratie-middag of -ochtend organiseren in de regio Schiphol, ergens onder een drukke aanvliegroute.

Vrijwilligers gezocht
Voor zo’n dagdeel zoeken we vrijwilligers die met hun eigen smartphone mee willen komen meten. De kalibratie zal plaatsvinden onder leiding van de Nederlandse Stichting Geluidshinder met een reeds gekalibreerde geluidsmeter.

We zoeken mensen met zoveel mogelijk verschillende smartphones, maar ook mensen met dezelfde telefoon als anderen. We kunnen dan vaststellen in hoeverre diverse toestellen van verschillende fabrikanten afwijken van een geijkte meting, maar ook of er grote verschillen zitten tussen exemplaren van hetzelfde type telefoon.

Betrouwbaarheid
Doel is natuurlijk het vergroten van de betrouwbaarheid van de Explane-metingen en het kunnen aangeven binnen welke marges deze metingen van gebruikers vallen.

Het enige dat we van u vragen is ongeveer een uurtje de tijd en om uw eigen smartphone mee te brengen. Met daarop geïnstalleerd de Explane-app natuurlijk!

Heeft u tijd op 29 juni, en wilt u ook bijdragen aan de betrouwbaarheid van de Explane-website, meldt u dan aub aan via het e-mail adres [email protected]. Geef aub even aan over welk merk en model telefoon u beschikt.

Alvast hartelijk dank voor de moeite, u helpt ons (en uzelf) er zeer mee. We sturen u een paar weken voor het event een uitnodiging.

Heeft u een grote achtertuin onder één van de aanvliegroutes en wilt u optreden als gastheer voor dit event? Stuur dan even een mailtje aan [email protected]. Dan nemen we snel even contact met u op.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Next step, mooi zo. Ik check m’n agenda of ik dan in de buurt ben.
    Een andere onzekerheid is de wind. Ik merk dat wind langs de microfoon direct zeer hoge eaarden genereerd. Bestaan er plofkapjes voor smartphones, vraag ik me af.
    Een externe hifi microfoon aansluiten op de headsetaansluiting zou ook mogelijk moeten zijn denk ik. Dat vergt nieuwe kalibratie voor de combinatie phone/microfoon. Maar jongens, goed bezig, ga zo door.

Geef een reactie

Translate