Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

ICAO blokkeert SchipholWatch

5
(2)

Dat de luchtvaartsector niet van tegenspraak houdt, is bekend. Dat zelfs het allerhoogste orgaan van de sector niet met kritische vragen kan omgaan van een actiegroepje uit Nederland, spant toch echt de kroon. Deze week blokkeerde de ICAO op Twitter het account van SchipholWatch.

Deel op XDeel op Linkedin

De International Civil Aviation Organization zoals de organisatie voluit heet, is een agentschap dat direct onder de Verenigde Naties valt. De VN dient op te komen voor de rechten van alle mensen op deze planeet.

Kennelijk vallen omwonenden van vliegvelden daar niet onder. Nooit hebben wij van SchipholWatch beledigende opmerkingen geplaatst richting ICAO of haar medewerkers.

Kritische vragen
Wel hebben we regelmatig kritische vragen gesteld of dito kanttekeningen geplaatst bij uitspraken van deze organisatie. Zie voor een overzicht https://twitter.com/search?q=icao%20(from%3Aschipholwatch)&src=typed_query.

De ICAO is de bakermat van het Chicago-verdrag uit 1944. De luchtvaartbranche stelt graag dat dit verdrag het heffen van belastingen op vliegtuigbrandstoffen verbiedt. Dit is onwaar: het verbiedt landen slechts belasting te heffen op brandstof die in een vliegtuig aanwezig is na de landing.

Onmacht
Wij kunnen geen andere reden bedenken voor de blokkade op Twitter dan de onmacht van het hoogste orgaan van de sector om om te gaan met kritiek. De sector wil slechts een goed-nieuws-show op haar timeline zien en is niet gediend van een weerwoord.

Inmiddels heeft SchipholWatch een brief gestuurd aan de Verenigde Naties met de vraag om een verklaring en om de blokkade ongedaan te maken. We houden u op de hoogte.

Goed gezelschap
Overigens bevindt SchipholWatch zich in goed gezelschap met de blokkade. Eerder al blokkeerde ICAO onder meer vooraanstaand klimaatdeskundige professor Kevin Anderson. Climate Home News schreef recentelijk een bericht over de blokkades door de luchtvaartlobbyclub.

Maar we moeten eerlijk zijn: ook ICAO bevindt zich in goed gezelschap. Eerder blokkeerde Remco Dijkstra ons namelijk ook al op Twitter. Hij is voor de VVD lid van de Tweede Kamer en de luchtvaartgoeroe van die partij.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Reactie door auteur

    schipholwatch

    Wat denkt u zelf? 😉

  2. Rian van der Borgt

    Heeft de VN of de ICAO eigenlijk al gereageerd op de brief over de twitterblokkade?

Geef een reactie

Translate