Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Exclusief

Herrie op Schiphol na uitzending Nieuwsuur

4.7
(72)

Het is herrie op Schiphol. Directeur Dick Benschop serveerde burgemeester Marianne Schuurmans totaal af door zichzelf in Nieuwsuur als burgemeester van het vliegveld te afficheren. Benschop wist vandaag voor de zoveelste keer geen orde te houden op zijn vliegveld.

Deel op XDeel op Linkedin

De echte burgemeester van Schiphol is natuurlijk Schuurmans. Zij laat zich in haar communicatie over de wantoestanden op het vliegveld volledig souffleren door de spindokters van Benschop. Daar lijkt nu een einde aan te komen.

Afgelopen weekeinde wist Benschop vriend en vijand tegen zich in het harnas te jagen nadat beelden van een overbevolkt en bepaald niet corona-proof vliegveld in het nieuws kwamen. RTL zond beelden uit van massa’s opeengepakte toeristen.

‘Vinger aan de pols’
Nadat meerdere kamerleden vragen opstelden aan de minister, wist Schuurmans niet hoe snel zij de wantoestanden moest bagatelliseren. Volgens eigen zeggen had zij direct contact opgenomen met het management van het vliegveld, hield ze de vinger aan de pols en zou het niet meer voorkomen.

Nauwelijk een dag later kwamen er nieuwe foto’s naar buiten van een te druk Schiphol. Op alle foto’s was duidelijk te zien dat mensen onvoldoende afstand hielden en dat veel van hen geen verplichte mondmaskers droegen.

Schuurmans kreeg vanwege haar halfslachtige tweets de halve Nederlandse bevolking over zich heen, maar bleef volhouden dat er geen gevaren voor de volksgezondheid dreigden. De reizigers op de foto zouden volgens haar allemaal beschikken over een negatieve corona-test. Niemand die deze bewerking kan controleren, maar gezien haar argumentaten was zij regelrecht ingefluisterd door de spindokters van Schiphol.

Dezelfde spindokters
Dat zijn dezelfde spindokters die opperbaas Benschop vandaag influisterden zich bij het actualiteitenprogramma Nieuwsuur voor te doen als burgemeester van Schiphol.

Daarmee schoffeert hij niet alleen VVD-burgemeester Schuurmans, maar vooral ook het democratische proces in Nederland. Benschop is directeur van een commerciële onderneming, die zichzelf kennelijk zo machtig waant dat hij de euvele moed heeft zichzelf tot baas van een deelgemeente te benoemen.

Burgemeester heeft nog maar één optie
In onze optiek heeft de echte burgemeester Schuurmans nu maar één optie: Benschop openlijk terugfluiten en de maatschappelijke orde op Schiphol eindelijk eens gaan handhaven.

We hebben een regering die heeft gesteld dat reizen op dit moment asociaal is en te walgen van de wantoestanden op het vliegveld van Benschop. Schuurmans heeft daarom de volle steun van de regering om Benschop tot de orde te roepen.

Hoogste tijd en volledig te rechtvaardigen als mevrouw Schuurmans nu dan eindelijk eens de daad bij het woord voegt. Stuur uw geliefde marechaussee op pad om de rest van ons land te vrijwaren van extra besmettingen door de virusimport via uw gemeente. Doen Schuurmans!

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 4.7 / 5. Aantal stemmen: 72

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. Haes

  Schiphol zit bij de overheid op schoot. Regels zijn er voor iedereen behalve voor liefje schiphol. Duidelijker kon het deze keer niet worden. Nederland, bananenland.

 2. Het is een strijd om competentie en geld geworden, echt niet om de bescherming van mensen. Noch geluidsoverlast en vervuilede uitstoot die de gezondheid, natuur en leefbaarheid bedreigen zijn aan de orde.
  Hans S. Rotterdam

 3. ad

  Het kan een onjuiste indruk zijn maar het lijkt er erg veel op dat partijen als Schiphol en KLM de plaatselijke en landelijke overheden volkomen op schoot hebben zitten.

 4. Wordt het niet tijd voor een rechtszaak tegen Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen voor het bijdragen aan de mondiale verspreiding van het coronavirus met alle maatschappelijke leed en schade tot gevolg?

  En leggen ze dan de verantwoordelijkheid vervolgens bij de klant die zich niet goed genoeg aan de regels houdt en zijn verantwoordelijkheid niet neemt?

  Ik vond de verontwaardiging van Van Nieuwenhuizen en Benschop uiterst schijnheilig. Bij andere schade aan de gezondheid door de herrie en vervuiling hoor je ze nooit! Dan gaat economie voor.

 5. Marcel

  Dit is typerend voor Schiphol en de  hele luchtvaart. Als het nu gaat om het klimaat, de leefomgeving of maatregelen tegen corona, in alle dossiers blijkt wel weer dat de luchtvaart geen verantwoordelijkheid neemt, en alleen beweegt wanneer men wordt gedwongen. Tot die tijd zijn alle maatregelen voor de bühne en maken zij zich schuldig aan oa. greenwashing,  ernstige milieudelicten (zie de sjoemelberekeningen omtrent stikstof en geluid), en nu dus ook lachwekkende maatregelen tegen corona. Dit is het gevolg van de vele (belasting-) vrijstellingen en de sterke lobby bij de politiek, want ja, wat moet de Nederlandse economie zonder een vervuilende industrie als luchtvaart?

Geef een reactie

Translate