Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Exclusief

‘We worden al 30 jaar aan het lijntje gehouden’

0
(0)

Vanavond sprak Alfred Blokhuizen in bij een vergadering over Schiphol bij de Provincie Noord-Holland. Ons betoog gaat onder meer in op de desastreuze gevolgen van de groeiende luchtvaart voor de bevolking rond vliegvelden.

Deel op XDeel op Linkedin

“Voorzitter, van wie is de lucht eigenlijk? Is die lucht die we inademen en waarin we ons bewegen geprivatiseerd en verkocht aan de luchtvaartindustrie?

Wij omwonenden maken ons ernstig zorgen over de gevolgen van de concept-luchtvaartnota van minister Cora van Nieuwenhuizen.

Onopgeloste problemen
Volgens ons is de nota nog niet eens het begin van een conceptnota. Er blijven teveel problemen onopgelost, er worden opnieuw geen harde normen gesteld en metingen blijven grotendeels achterwege.

Wijs geworden door zoveel jaren van onjuiste en onvolledige informatie, geloven we de overheid niet meer. Het doel is steeds groei! Het zijn harde woorden, maar het voelt bij ons zó

In onze ogen is groei echter volkomen onacceptabel.  Al jaren worden grenzen overschreden en blijven hinder verminderende maatregelen opzettelijk uit.

Iedere nacht 80 vliegtuigen over woonwijken
Meer dan 30.000 nachtvluchten per jaar – dat zijn er liefst ruim 80 per nacht – leggen een zware belasting op honderdduizenden omwonenden. Mensen worden meerdere malen per nacht uit hun slaap gewekt.

De gevolgen zijn desastreus. Niet alleen komen de burgers niet in slaap, als dat net wel is gelukt, komt er opnieuw een vliegtuig over. We weten wat dat betekent: verminderde productiviteit en een ware aanslag op de leerprestaties van kinderen.

Diverse onderzoeken hebben al aangetoond dat de voortdurende blootstelling aan (vlieg)lawaai en fijnstof – ‘s nachts én overdag – leidt tot een verhoogde kans op hart- en vaatziekten.

Milieu en klimaat onder druk
Grote groepen omwonenden maken zich bovendien zorgen over de negatieve op natuur, milieu en klimaat. Stikstof, CO2, zwaveloxyden, zware metalen, ze zijn zeer schadelijk. Wie dit ontkent, kijkt weg van de ramp die zich onder onze ogen voltrekt.

Wij als omwonenden worden al meer dan 30 jaar aan het lijntje gehouden door de nationale politiek en door de luchtvaartsector zelf.

Wij omwonenden zijn daar zó klaar mee. We zien iedere dag dat onze grond- en mensenrechten met voeten worden getreden, dat wij door de complexe wetgeving en politieke trucjes niet in staat worden gesteld om ons recht te krijgen,

Gapende wond
Wij roepen u dan ook, vanuit de grond van ons hart, op om in het gat te duiken dat de nationale politiek als een gapende wond open laat liggen. Maak een start met het beschermen van de burger tegen zoveel onrecht. Spreek u als provincie uit tegen nog meer herrie en vervuiling.

De verhoudingen zijn compleet uit balans geraakt. Luchtvaart in Nederland? Het is te veel, te vaak, te vuil, te lawaaiig en veel te goedkoop. En we weten het ook nog allemaal.

Help ons daar iets aan te doen. ALSTUBLIEFT.”

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten

Geef een reactie

Translate