Airlines maken SchipholWatch uit voor leugenaar

Nota bene de Europese branchevereniging van luchtvaartbedrijven maakt vandaag SchipholWatch uit voor leugenaar.

Op een tweet waarin wij aangeven dat airliners eerst helpen met het verspreiden van het Corona-virus en vervolgens vragen om staatssteun om de financiële gevolgen van dat virus op te vangen, reageert deze club Airlines for Europe als door een wesp gestoken.

Stop ermee
“Stop met het verspreiden van leugens. Onze leden vragen helemaal niet om overheidssteun”, aldus het Twitter-account A4Europe.

En dat terwijl we de laatste tijd toch verschillende berichten hebben gelezen waarin onder meer Lufthansa en Flybe smeken over steun van de belastingbetaler.

Lufthansa asks for government support as coronavirus bites airlines

“We must assume that it may take months before we will see first signs of stability.” Italy’s decision to restrict movement for a quarter of its population comes on top of the cancellation of large events such as the Geneva Motor Show and the ITB tourism fair in Berlin.

Flybe: airline collapses two months after government announces rescue

Flybe, Europe’s largest regional airline, has collapsed into administration with the loss of more than 2,000 jobs, less than two months after the government announced a rescue deal. The impact of the coronavirus on flight bookings proved the last straw for the Exeter-based airline, which operates almost 40% of UK domestic flights, as the government stalled on a controversial £100m loan.

We kunnen er alleen maar hartelijk om lachen, hier op de redactie van SchipholWatch. De luchtvaartsector, die nota bene ons beticht van leugens.

Bol van de leugens
Een sector die bol staat van de leugens, verdraaiingen en onjuiste en onvolledige informatie. Een sector die met een miljoenenlobby de Haagse politiek poogt gunstig te stemmen en om de tuin leidt.

Een sector die liegt over geluidsoverlast, over milieueffecten, over klimaatgevolgen. Een sector die kampt met grote problemen op het gebied van veiligheid (zie de 737max) en die geconfronteerd wordt met boetes wegens omkooppraktijken (Airbus).

Een sector die geen enkel middel schuwt om groei te promoten terwijl ieder mens met meer dan een gram verstand weet dat het zó niet verder kan.

Wat vond u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

Jammer dat dit artikel niet zo interessant was voor u!

Help ons het artikel verbeteren.

Wilt u aangeven hoe we het stuk kunnen verbeteren?

3 antwoorden op “Airlines maken SchipholWatch uit voor leugenaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *