Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

Actievoerder ketent zich vast aan auto minister

3
(1)

Vandaag heeft een actievoerder zich vastgeketend aan de auto van minister Cora van Nieuwenhuizen. Hij wil hiermee de minister duidelijk maken dat de luchtvaart alle grenzen heeft overschreden.

Deel op XDeel op Linkedin

Een bezorgde burger ketent zich vast aan de auto van minister Van Nieuwenhuizen die ongeduldig wacht op haar ‘bevrijding’. Omwonenden wachten al decennia op hún bevrijding van de vliegoverlast.

De minister bezocht het gemeentehuis van Bodegraven om daar te spreken met burgers over de vliegoverlast. Eén van haar gesprekspartners ketende zich vlak voor haar vertrek vast aan haar BMW 750iL en voorkwam zo dat zij het hazepad kon kiezen.

Het bezoek van de minister werd omlijst door demonstranten van onder meer Greenpeace en Extinction Rebellion, die onder meer met een 30 meter lang spandoek opriepen tot een ‘Noodlanding voor het klimaat’.

De situatie speelt zich af voor het gemeentehuis van Bodegraven.

Van Nieuwenhuizen moest haar vertrek minstens een half uur uitstellen, mogelijk langer. Hoewel ook SchipholWatch bij de demonstratie aanwezig is, kunnen wij onze man ter plekke op dit moment niet bereiken. Wordt vervolgd.

Update 17:30 uur
Naar verluidt het de minister haar vliegtuig gemist door deze actie. Politie en handhaving grepen niet in tijdens het vastketenen.

Update 17:50 uur
De actie is nog steeds aan de gang, vooral omdat de politie het niet verantwoord acht een snijbrander te gebruiken, godzijdank.

Update 18:04
Volgens omstanders is de actievoerder inmiddels los van de auto.

Update 18:50
Minister Van Nieuwenhuizen is vertrokken. Actievoerder niet gearresteerd.

Update 22:20
Actievoerder heeft kop koffie gedronken met burgemeester Bodegraven. Geen boete.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 3 / 5. Aantal stemmen: 1

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. Marco

  Hele goede actie, laat ze het maar voelen!

 2. Madelon

  Geweldig, zoals ze er ook chagrijnig bij staat! Armen over elkaar, “met mij valt niet meer te praten” geeft ze daarmee aan. Hulde voor de actievoerder.

 3. Walter

  Dat was maar een heel klein beetje overlast voor de minister. Zij heeft nooit ene fuck te maken met de mensen die enorm veel last hebben van het vliegverkeer. Wiens leven daar zelfs door verziekt wordt,

 4. Maria

  Cora lapt alles aan haar laars. Vandaag liep die laars niet zo lekker , respect voor de actievoerder . Er mogen meer van deze acties komen . Laat onze maffia regering eens gaan luisteren naar de groepen mensen die last hebben van overdenderende vliegtuigen!

 5. Ad

  Geweldige geweldloze actie en alle respect voor deze activist.
  Minister doe uw best. Om te beginnen dat vroemm plan van nog 40.000 extra vluchten van tafel.

 6. Janna Kodde

  Super goede actie! Cora weet nu dat er geen genoegen wordt genomen met mooie praatjes. Hier baalt ze echt wel van. Ze weet nu dat wij haar echt in de weg zitten als ze blijft werken aan groei luchtvaart. Thanx COR, thanx Extinction Rebellion, thanx Greenpeace, thanx mensen die er waren. Sommigen hebben ver gereisd om dit mee te maken

 7. cees

  Dat het zo ver is gekomen,mensen beginnen wanhopig te worden van de firma list&bedrog

Geef een reactie

Translate