Geheim onderzoek Schiphol naar geluidsoverlast in de regio

Meerdere mensen in de regio Schiphol worden op dit moment benaderd door onderzoeksbureau Team 4 om te vragen naar hun ervaringen met geluidsoverlast.

Foto door Glenn Carstens-Peters via Unsplash

Schiphol heeft opdracht gegeven het onderzoek zo te verpakken dat niet direct duidelijk is dat zij de opdrachtgever van de enquête is.

Zo wordt mensen gevraagd of men last heeft van herrie door hangjongeren, buren of ander verkeer. Overlast van Schiphol is daar één van de mogelijkheden.

Doorvragen
Pas na doorvragen wist één van de deelnemers boven water te krijgen dat het onderzoek is bedoeld om de geluidsoverlast van Schiphol in kaart te brengen.

“De vragen zijn lastig te beantwoorden en er is geen mogelijkheid te nuanceren”, aldus één van hen. “Ook kon de onderzoeker meestal geen nadere uitleg geven over een vraag die onduidelijk was.”

Al dan niet openbaar
De interviewer wilde verder niet zeggen of de resultaten van het onderzoek al dan niet openbaar worden gemaakt. “Ik mag dat niet zeggen”, zo zou geantwoord zijn.

Mocht u ook worden benaderd door Team 4, wees dan alstublieft voldoende duidelijk in uw antwoorden. De wijze van onderzoeken biedt volgens de ondervraagden voldoende ruimte om te sjoemelen met de uitkomsten.

Wat vond u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

Jammer dat dit artikel niet zo interessant was voor u!

Help ons het artikel verbeteren.

Wilt u aangeven hoe we het stuk kunnen verbeteren? Als u antwoord wilt, laat dan ook uw e-mail adres achter.

12 antwoorden op “Geheim onderzoek Schiphol naar geluidsoverlast in de regio”

 1. Ik verwelkom met liefde onafhankelijke meetapparatuur in mijn huis en tuin. Bewijs zegt meer dan al dat soort ‘onderzoeken’ bij elkaar.

 2. Van een betrokken regering zou je mogen verwachten, dat zij eraan zou werken om zo gauw mogelijk een eind te maken aan deze wantoestanden, maar het Kabinet Rutte wil de luchtvaart nog verder uitbreiden..
  Dat moet fout gaan. Luchtvaart draagt sterk aan de opwarming van de aarde, en daardoor wordt de aarde onleefbaar. Door de hogere zeewatertemperaturen komt de zeespiegel hoger te staan, en worden de
  Maar zo lang de luchtvaartsector kan verdienen en het Kabinet Rutte blind is voor de consequenties, zoals de klimaatcrisis wereldwijd, hebben we nog veel ellende te vrezen.

  1. Van een betrokken regering zou je mogen verwachten, dat zij eraan zou werken om zo gauw mogelijk een eind te maken aan deze wantoestanden, maar het Kabinet Rutte wil de luchtvaart nog verder uitbreiden..
   Dat moet fout gaan. Luchtvaart draagt sterk aan de opwarming van de aarde, en daardoor wordt de aarde onleefbaar. Door de hogere zeewatertemperaturen komt de zeespiegel hoger te staan, en worden de
   Maar zo lang de luchtvaartsector kan verdienen en het Kabinet Rutte blind is voor de consequenties, zoals de klimaatcrisis wereldwijd, hebben we nog veel ellende te vrezen.

 3. Alweer zo’n achterbakse actie om het werkelijke probleem te camoufleren. We weten toch dat meer dan 1.2 miljoen Nederlanders inmiddels continu lijdt onder de gevolgen van de toename van het vliegverkeer?
  Waarom dan deze groep gedupeerden benaderen met de suggestie dat hun klachten ook wel eens zouden kunnen worden gerelateerd aan andere oorzaken, zoals hangjongeren en buren?
  Kortom, te belachelijk voor woorden … En bovendien een verspilling van ons belastinggeld.

  1. Beste Gert,
   Ik ben het volledig met je eens dat hier manipulatie in het geding is t.a.v. de problemen geluidoverlast Schiphol voor omwonenden .
   Overheid en Schiphol zijn niet te vertrouwen en vallen onder de catagorie Maffia-overlast=terreur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *