Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

Drone-protest Heathrow weer op de agenda

0
(0)

Komend najaar wordt een drone-protest rond het Londense vliegveld Heathrow georganiseerd. Eerder werd dit protest uitgesteld.

Deel op XDeel op Linkedin

Extinction Rebellion (XR) gebruikt in dit protest de hypergevoelige Brtise wetgeving over drones rond vliegvelden.

Die wet bepaalt dat het vliegverkeer moet worden stilgelegd als er in een straal van vijf kilometer rond de luchthaven een drone is gesignaleerd, ook al vliegen die op slechts twee meter hoogte.

Bij voorbaat stilleggen
XR verwacht dan ook dat het vliegverkeer bij voorbaat zal worden stilgelegd als de meldingen worden gedaan. Gedurende de dag, of zelfs meerdere dagen achtereen, zullen drones worden ingezet.

De reden voor het protest is de milieuschade en overlast die het vliegverkeer (ook) in het Verenigd Koninkrijk veroorzaakt. “Een dag van stilte is erg welkom om ons te beseffen hoe diep de luchtvaart ingrijpt in de levens van mensen”, aldus een woordvoerder tegenover SchipholWatch.

XR wil een klein feestje bouwen. “Het wordt een inclusieve dag. Rebellen én drone-piloten zijn uitgenodigd op verschillende groene plekken rond de luchthaven. We maken er een gezellige picknick van.”

Vredelievend
“We organiseren deze actie als een open en vredelievende daad van burgelijke ongehoorzaamheid. Er is sprake van sterke juridische argumenten om deze actie aan te mogen duiden als een noodzakelijke daad, temeer omdat we er een veel groter onrecht mee proberen te voorkomen”, legt de zegsman uit.

SchipholWatch sympathiseert met deze wijze van actievoeren, omdat door de vooraankondigingen geen levens in gevaar worden gebracht. Wel wordt de luchtvaart juist daar geraakt, waar het pijn doet: in de portemonnee.

Ook hopen we dat de acties veel publiciteit opleveren en dat hiermee duidelijk wordt gemaakt dat omwonenden en milieubeschermers meer dan genoeg hebben van de zwaar gesubsidieerde vliegterreur.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. M.

    Ik vind dit wel een hele goede actie, mensen die dit raar vinden begrijpen niet hoeveel overlast en vervuiling de luchtvaart geeft.

  2. M.

    Jammer dat we hier in Nederland niet zn gevoelige wet hebben. Had wel zin in een picknick, gezellig met wat leuke drones.

Geef een reactie

Translate