Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

Nieuwe versie Explane-app

0
(0)

Vanavond verschijnt de nieuwe versie 1.1 van de Explane-app voor het registreren van vliegtuiglawaai in Google Play. Ga naar

Deel op XDeel op Linkedin
https://explane.org om de app te downloaden.

De app is op dit moment alleen beschikbaar voor smartphones die draaien op het Android-besturingssysteem. Een versie voor iOS (Apple iPhone) komt binnenkort beschikbaar via de Appstore, nog voor het eind van het jaar.

Op de eerste versie kregen we al veel reacties binnen. Een aantal punten heeft appbouwer Roelof Meijer ([email protected]) direct meegenomen in de nieuwe versie.

De verbeteringen in het kort:

  • De locatie van de meting wordt niet langer exact vastgelegd in verband met de privacy-wetgeving. De laatste twee decimalen van de locatie van de meting worden niet meer opgeslagen in onze database. De locatie ligt hierdoor vast op buurtniveau, niet meer op het niveau van individuele adressen.
  • De eerste versie van de app legde bij de allereerste meting niet het gemeten geluidsniveau vast. De nieuwe versie meet het geluid vanaf de allereerste meting.
  • De app beschikt nu over een lijst met eigen metingen. Klik op de knop ‘Submitted’ in de app om dit overzicht te bekijken.
  • Het gebied waarin de app scant naar vliegtuigen is vergroot. De eerste versie was niet steeds in staat het vliegtuig te vinden dat correspondeerde met het gemeten geluid. De nieuwe versie moet dit probleem voor een belangrijk deel ondervangen.

Ga naar https://explane.org of direct naar Google Play om de app te downloaden.

De metingen worden op korte termijn voor iedereen toegankelijk gemaakt op de website https://explane.org. Daar maken we dan tools beschikbaar om de informatie te vinden die bezoekers nodig hebben of kunnen gebruiken om hun acties of klachten te ondersteunen.

Na verloop van tijd ontstaat op deze manier ook een historisch archief over vliegtuiglawaai.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Mieke Versteeg

    Diverse keren gedownload. Blijft helaas hangen om “to aline the satelites”

Geef een reactie

Translate