Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

Sneak preview nu beschikbaar

0
(0)

Sinds gisteravond laat is de allereerste testversie van onze app om geluidshinder te registreren beschikbaar op Android. De versie voor iOS volgt zo spoedig mogelijk.

Deel op XDeel op Linkedin

Met de app kunnen gebruikers met één druk op de knop de hinder vastleggen die zij ondervinden van vliegtuiglawaai. Datum, tijdstip, locatie, geluidsniveau en de bijbehorende vluchtidentificatie worden vastgelegd en doorgestuurd naar een centrale database.

De gegevens in de database worden op korte termijn openbaar beschikbaar gesteld via de site https://explane.org.

Met deze gegevens richten we ons op alle stakeholders: omwonenden, politici, de pers, luchthavens en luchtvaartmaatschappijen. Iedere bezoeker kan straks die informatie vinden die voor hem of haar van belang is.

De bedoeling is om aard en omvang van de overlast van de luchtvaart bloot te leggen. Meten is weten.

De app is nog niet perfect. Zo zal de allereerste meting die ermee wordt uitgevoerd geen decibellen meten. Dit is een probleempje met de toestemming die de app moet krijgen van Android om de microfoon van de smartphone te mogen gebruiken. Iedere volgende meting levert echter wél een dB-waarde op.

Verder vindt de gebruiker nu nog zowel Engels- als Nederlandstalige teksten in de app. Uiteindelijk wordt de app volledig in het Engels vertaald met hulp van een collega-actiegroep uit Groot-Brittannië.

Er zitten natuurlijk privacy-aspecten aan deze app. Zo wordt uw exacte locatie op het moment van meting doorgegeven aan de databank. Deze coördinaten worden in onze database ingekort met twee cijfers achter de komma zodat de registratie op buurtniveau wordt vastgelegd, en niet op huisnummerniveau.

Meer informatie over de privacy-aspecten is binnenkort te vinden op de website van Explane en in de app zelf.

De app is gebouwd door Roelof Meijer. Deze professionele appbouwer is beschikbaar voor het bouwen van andere interessante apps. Wilt u ook een app door hem laten bouwen, mail hem dan via [email protected].

Downloaden
Wij van SchipholWatch stellen het zeer op prijs als u de app downloadt, uitprobeert en ons laat weten wat u er van vindt. Dat kan via https://explane.org (Android only for now).

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd, maar wel gebruikt om een bevestigingslink te sturen. Zonder geldig e-mail adres ontvangt u deze link uiteraard niet. Na bevestiging wordt uw reactie geplaatst.

Translate