Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Media

SchipholWatch gaat achter de betaalmuur

betaalmuur

foto: Mika Baumeister via Unsplash

3.3
(106)

In navolging van vele media gaat SchipholWatch vanaf vandaag 22 uur achter de betaalmuur. Met de extra inkomsten wil de stichting meer juridische procedures gaan voeren tegen de vliegindustrie.

Deel op XDeel op Linkedin

Let op! Dit bericht is een 1 april-grap. Natuurlijk blijft SchipholWatch voor iedereen gratis.

Voortaan moeten lezers betalen om de volledige berichten te kunnen lezen op de website. Het abonnement kost 200 euro per jaar en biedt onbeperkt toegang tot alle nieuwe en eerdere berichten op de site. Alle abonnees ontvangen bovendien iedere dag een gratis nieuwsbrief.

SW bericht vrijwel dagelijks over de misstanden in de vliegindustrie. De site verwelkomt zo’n 300.000 unieke bezoekers per maand – allemaal mensen die op de hoogte willen blijven van de voortgang in de strijd tegen de vieze vliegindustrie. Gezamenlijk bekijken ze vaak meer dan een miljoen webpagina’s per maand.

Nog geen euro per dag
Het bestuur hoopt dat de grote lezersschare ook in de toekomst geïnformeerd wil blijven en het werk van de redactie op waarde weet te schatten. “Voor nog geen euro per dag blijft iedereen op de hoogte van alle schandalen rond Schiphol en tippen we de mensen welke acties ze zelf kunnen ondernemen”, aldus een woordvoerder.

“Met de extra inkomsten kunnen we de vliegindustrie nóg meer tegenstand bieden. We gaan het geld inzetten om de sector gek te maken met rechtszaken en bezwaarprocedures. De grens aan het aantal procedures ligt niet bij de inzet van onze vrijwilligers, maar in het nu nog beperkte budget voor procedures.”

Vanaf morgenvroeg wordt de lezer van deze site gevraagd in te loggen om alle artikelen volledig te kunnen lezen. Zonder abonnement kunnen voortaan slechts de eerste alinea’s van een artikel worden gelezen.

Abonneren eenvoudig
Een abonnement afsluiten is eenvoudig. Ga naar de pagina abonneren, vul uw gegevens in en maak het geld makkelijk over via iDeal of een creditcard-betaling.

Voor lezers met een kleinere beurs hebben we ook een maandabonnement voor 15 euro. Om in aanmerking te komen voor dit abonnement, stuurt u uw belastingaangifte over 2022 in naar [email protected]. Alleen mensen met een laag inkomen kunnen gebruik maken van deze service.

Geen zin om te betalen voor SchipholWatch? Ook hiervoor hebben we een oplossing. Kom dan zelf in actie tegen de groei van de luchtvaart in ons land. Stuur ons een omschrijving inclusief bewijsstukken van uw eigen acties tegen de ieder jaar groeiende overlast van Schiphol en u maakt kans op het gratis abonnement.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 3.3 / 5. Aantal stemmen: 106

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. Marijke

  Wij geven al een tijdje elke maand een bedrag aan deze fantastische organisatie. Gewoon incasso aanmaken voor bijv 10, 25 of (als je veel te geven hebt) 100 euro per maand.

  2
 2. Jan Barteld

  Gaat Schipholwatch, deze overbodigeoverlastgevendeluchtvaart uitvaart-onderneming, binnenkort naar de beurs ?

  1
 3. Jonathan de B

  Gelijk €200 overgemaakt.

  6
 4. Winny Lieverst

  Een dure 1 april grap; ieder jaar 200 euro voor een bijna niet te winnen strijd. De Staat gaat niet in eigen vlees snijden, want de financiele inbreng in Schiphol en de KLM is te groot.

  4
 5. John Poole

  I’m usually not taken in by April Fool’s. Wow. You got me (or if not a joke, you lost me.) The Dutch are more clever than you or I.

  3
 6. Henk Visser

  Wel een goed idee om via deze 1 april grap te peilen of zo’n zwarte collectezak ook (relatief) gevuld zou kunnen worden. En de Here steeg op, nam de vleugels en zeide: Laat mij u niet verschrikken.

  6
 7. Heijdenrijk

  Ik wil alleen met vliegtuigonderdelen betalen! Of anders de afgeknipte stropdassen van de internationale luchtvaartelite!

  14
 8. WIE KUN JE NU NOG VERTROUWEN?

  Zal hoop ik een 1 April grap zijn. Wil echt wel doneren maar €200,– per jaar is veel teveel en kan ik nooit betalen. Dan lees ik hier maar niet meer, het zij zo. Gaat meldingen doen op Vliegherrie straks soms ook geld kosten? Veel succes verder!

  12
 9. Wilfried

  Leuke 1 april grap. Ik schrok wel in eerste instantie. Als het echt zou zijn geweest had ik het me wel voor kunnen stellen. Waar haal je anders het geld vandaan. In ieder geval niet van (K)LM met hun winstzucht, lijkt me.

  15
 10. jacoba

  O jee, ik werd al zo boos!! Die arme omwonendenb en dan nog eens 200 euro om schipholwtach te lezen!! Totdat ik de datum zag….. Wel schrikken hoor!

  14
 11. Paul Reus

  Breaking:
  Schiphol en KLM hebben een abonnement genomen. Willen graag direct weten wat er mis is met de luchtvaart. Geef hen eens ongelijk. Volg hun voorbeeld!

  23
  • Breaking 2

   Het Ministerie van I&W heeft het resterende bedrag van hun €60 miljoen juridische potje vandaag toegezegd aan SchipholWatch. Het Ministerie geeft daardoor aan na de verloren rechtszaak van BTV hun nieuwe Maatschappelijke rol met betrekking tot omwonenden al serieus op te pakken.

   20
 12. Niels Drenth

  absurd hoge lidmaatschap kosten.
  zie Schipholwatch 1 apr 2022 — De nieuwe eigenaar van Schipholwatch is de Royal Schiphol Groep !! (is dit de genadeslag van Schipholwatch?)

  6
 13. B. van Marlen

  Betalen om tegen deze wantoestanden te blijven strijden vind ik geen probleem. We moeten wel ervoor zorgen, dat mensen niet gaan afhaken onder de enorme dreiging van nieuw funest luchtvaartbeleid, dat eraan zit te komen in een rechts kabinet. Mijn bijdragen zullen wel gratis blijven, ik zal maar zeggen ‘at your service’!!

  12
 14. E.C. Lehr

  Ik zou het niet zo gek vinden maar hoop voor alle melders op vliegherrie en BAS dat het een grap is. En ook ik wil best een beetje lappen. En ik word ook een beetje gek van alle krantenartikelen die ik niet kan lezen; de kop van FD vandaag: “Geen vliegtaks en meer subsidie: de vliegindustrie masseert alvast de nieuwe coalitie
  Komende woensdag mag een aantal Kamerleden – invites only – op bezoek bij de luchtvaartsector om te horen wat die van een nieuw kabinet verlangt. Waaronder: Lelystad Airport open, geen belasting voor transferpassagiers en een nieuwe aanvliegroute. Drie universiteiten onderschreven die wensen, een lobby-expert noemt dat ‘naïef’ “. Is dit óók een grap of is het waar ?

  16
 15. Bourree

  1 April
  Omdat gedupeerde omwonenden al een veel hoge prijs betalen voor de schamele winst van de KLM en noodgedwongen in aanraking komen met vliegherrie,nl en Schipholwatch en wellicht een beperkte financiele ruimte hebben is dit geen goed idee maar wel een hele goede 1 april-grap! Het verdient wel een vrijwillige donatie!

  43
 16. Michiel van Parreeren

  Achter de link wel even een grote doneerknop plaatsen. Wie zover is gekomen wil best een beetje lappen.

  15

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd, maar wel gebruikt om een bevestigingslink te sturen. Zonder geldig e-mail adres ontvangt u deze link uiteraard niet. Na bevestiging wordt uw reactie geplaatst.

Translate