Vandaag figureerde uw SchipholWatch in de wekelijkse column van maatschappijkritisch cabaratier Dolf Jansen in het programma De Nieuws BV op NPO Radio 1.
Jansen was geschrokken van de feiten in een van onze tweets en vertelde daarover voor 1,2 miljoen luisteraars.
“SchipholWatch, een organisatie die doet wat de politiek in grote mate nalaat, namelijk onze nationale luchthaven in de gaten houden, hun getallen narekenen, hun aantallen tegen het licht houden, hun geluidsoverlast zelf beluisteren, hun uitstoot tot op de laatste druppel CO2 turfen.
180.000 euro per KLM-baan
Afijn die club dus, tweette het volgende: ‘Constaterende het feit dat Wopke Hoekstra inmiddels zo’n 5 miljard heeft besteed aan het mogelijk redden van 28.000 KLM-banen, is dat zo’n 180.000 euro per baan. In een goed halfjaar tijd.’
Kijk dat zijn getallen die iets duidelijk maken. Iets dat we al kunnen hadden weten toen Schiphol en KLM al miljarden steun hadden weten binnen te trekken op een moment in maart dat de meesten van ons nog niet eens wisten dat je corona met een C schrijft.”
Wij zijn de heer Jansen zeer erkentelijk voor deze vermelding, vooral omdat meer bekendheid van onze activiteiten hopelijk leidt tot meer bewustwording onder de burgers van dit land over de vergaande negatieve gevolgen van het luchtverkeer. Hartelijk dank Dolf!
Bekijk en beluister hier de hele column van Dolf Jansen
Jan Griese
Chapeau Dolf Jansen , Chapeau Schipholwatch
Rekel
Nodig de deskundige mijnheer uit die de foutieve berekeningen van vliegbewegingen van Lelystad zo vakkundig kon weerleggen.
Misschien wil hij dat ook voor ons van Schiphol doen?
Leon Pluijmen
Ik kan me helemaal vinden in de ironische column van Dolf maar vraag me tegelijkertijd af wie mijn reactie gaat lezen. Het zal veel echoën in ‘onze’ bubble waarin we het zo hardgrondig met elkaar eens zijn. Naarmate het milieu- en klimaatvraagstuk over de komende jaren nijpender wordt vanwege een supertrage overheid die méér bezig is met het behoud van de macht, wordt het tijd om een list te verzinnen om de verstokte economische-groei-denker te overtuigen dat we daarmee hard op weg zijn naar de rand van de afgrond, a race to the bottom.
Wie verzint die list, of is er noodzakelijkerwijs een revolutie voor nodig. En tenslotte doen we zelf écht voldoende in ons persoonlijke leven?