Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Media

SchipholWatch figureert in column ‘druktemaker’ Dolf Jansen

‘Druktemaker’ Dolf Jansen vandaag in zijn wekelijkse column op NPO Radio 1, onder meer over SchipholWatch (foto: screenshot opname De Nieuws BV van NPO).

0
(0)

Vandaag figureerde uw SchipholWatch in de wekelijkse column van maatschappijkritisch cabaratier Dolf Jansen in het programma De Nieuws BV op NPO Radio 1.

Deel op XDeel op Linkedin

Jansen was geschrokken van de feiten in een van onze tweets en vertelde daarover voor 1,2 miljoen luisteraars.

“SchipholWatch, een organisatie die doet wat de politiek in grote mate nalaat, namelijk onze nationale luchthaven in de gaten houden, hun getallen narekenen, hun aantallen tegen het licht houden, hun geluidsoverlast zelf beluisteren, hun uitstoot tot op de laatste druppel CO2 turfen.

180.000 euro per KLM-baan
Afijn die club dus, tweette het volgende: ‘Constaterende het feit dat Wopke Hoekstra inmiddels zo’n 5 miljard heeft besteed aan het mogelijk redden van 28.000 KLM-banen, is dat zo’n 180.000 euro per baan. In een goed halfjaar tijd.’

Kijk dat zijn getallen die iets duidelijk maken. Iets dat we al kunnen hadden weten toen Schiphol en KLM al miljarden steun hadden weten binnen te trekken op een moment in maart dat de meesten van ons nog niet eens wisten dat je corona met een C schrijft.”

Wij zijn de heer Jansen zeer erkentelijk voor deze vermelding, vooral omdat meer bekendheid van onze activiteiten hopelijk leidt tot meer bewustwording onder de burgers van dit land over de vergaande negatieve gevolgen van het luchtverkeer. Hartelijk dank Dolf!

Bekijk en beluister hier de hele column van Dolf Jansen

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Chapeau Dolf Jansen , Chapeau Schipholwatch

  2. Nodig de deskundige mijnheer uit die de foutieve berekeningen van vliegbewegingen van Lelystad zo vakkundig kon weerleggen.
    Misschien wil hij dat ook voor ons van Schiphol doen?

  3. Leon Pluijmen

    Ik kan me helemaal vinden in de ironische column van Dolf maar vraag me tegelijkertijd af wie mijn reactie gaat lezen. Het zal veel echoën in ‘onze’ bubble waarin we het zo hardgrondig met elkaar eens zijn. Naarmate het milieu- en klimaatvraagstuk over de komende jaren nijpender wordt vanwege een supertrage overheid die méér bezig is met het behoud van de macht, wordt het tijd om een list te verzinnen om de verstokte economische-groei-denker te overtuigen dat we daarmee hard op weg zijn naar de rand van de afgrond, a race to the bottom.
    Wie verzint die list, of is er noodzakelijkerwijs een revolutie voor nodig. En tenslotte doen we zelf écht voldoende in ons persoonlijke leven?

Geef een reactie

Translate