Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Actie

Tweede druk van protestboek ‘Kunst en vliegwerk’ online te bestellen

omslag boek

Het boek werd eerder aangeboden aan leden van de Tweede Kamer (eigen foto)

4.4
(48)

Het protestboek ‘Kunst en vliegwerk’ was in eerste druk razendsnel uitverkocht. De tweede druk van het werk is vanaf nu online te bestellen bij het Boekhuis in Aalsmeer.

Deel op XDeel op Linkedin

Het boek is gemaakt en samengesteld door bezoekers van de website vliegherrie.nl. Een aantal kunstenaars proberen via hun werk duidelijk te maken welke effecten het overmatige vliegverkeer heeft op hun leven.

Vliegherrie.nl bestaat nu ruim twee jaar. In deze periode werden ruim 237.000 meldingen vastgelegd. De site geeft zo een goed beeld van de schrijnende situatie van duizenden omwonenden van vliegvelden.

Het fraai vormgegeven boek telt ruim honderd pagina’s met foto’s, tekeningen, aquarellen, gedichten en citaten. De kunst in het boek zal bij veel burgers die rond vliegvelden wonen een feest van herkenning zijn.

Aangeboden aan Tweede Kamer
Eerder werd het boek aangeboden – als een alternatieve petitie – aan onder meer de Tweede Kamer, gemeenteraden en de Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk. Ook voorzitter Eddy van Hijum van de Maatschappelijke Raad Schiphol heeft een exemplaar ontvangen.

Van vijf werken uit het boek zijn ook ansichtkaarten gedrukt. Deze zijn goed te gebruiken om bij voorbeeld de aandacht te vragen voor de problematiek van het overmatige vliegverkeer bij lokale, provinciale of nationale bestuurders en volksvertegenwoordigers.

Alle kunstenaars, de vormgever en de samenstellers werkten belangeloos mee aan het boek. Daardoor kan een deel van de opbrengsten worden geschonken aan de Stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuigoverlast (RBV). Deze stichting voert een proces tegen de Nederlandse staat om burgers beter te beschermen tegen de negatieve effecten van het vliegverkeer.

Maak kans op gratis boek
Het boek plus een set van vijf ansichtkaarten is te bestellen door onderstaand formulier in te vullen of een mailtje te sturen aan [email protected] met daarin uw naam en adres. U ontvangt dan een factuur en na betaling van 25 euro (inclusief verzendkosten) ontvangt u uw bestelling in de brievenbus.

Het boek en de kaartenset zijn ook verkrijgbaar in de winkel van Boekhuis Aalsmeer aan de Zijdstraat 12 in Aalsmeer. De prijs voor het boek is daar 18 euro en een set van vijf verschillende ansichtkaarten kost 2 euro.

SchipholWatch verloot drie sets, bestaande uit een boek en vijf verschillende ansichtkaarten, onder de mensen die hun bestelling plaatsen via onderstaand formulier.

  Nadat u op ‘bestellen’ heeft geklikt, stuurt deze website uw bestelling rechtstreeks aan het Boekhuis in Aalsmeer. U ontvangt vervolgens per e-mail een factuur. Na betaling worden het boek en de ansichtkaarten verstuurd aan het opgegeven adres.

  Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

  Wat vindt u van dit artikel?

  Klik op een ster om het stuk te waarderen

  Gemiddeld 4.4 / 5. Aantal stemmen: 48

  Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

  FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. de boekmakers

   De komende dagen gaat er een flink aantal boeken naar de huisartsenpraktijken in deze regio. In het weekend van 16 en 17 september a.s. is er een Kunstroute te volgen in Aalsmeer. Mocht u in de buurt zijn: ‘Kunst en vliegwerk’ is nog verkrijgbaar in het Boekhuis en u kunt natuurlijk via deze site bestellen als u verder weg woont. Zo lang de voorraad strekt!

  2. De boekmakers

   Vandaag zijn er zeven exemplaren met brief naar de landelijke kranten op de post gegaan. Vorige week een naar de Inspectie Leefomgeving en Transport, ook met brief. En er is een boek gestuurd naar een tv-programmamaker. Er zullen er vast nog meer volgen. Zo kun je ook actie voeren.

   7
  3. Henk Visser

   Gefeliciteerd.
   Wat mooi dat er een tweede druk is gekomen. Het boek is niet alleen qua inhoud krachtig, aangrijpend en educatief. Ook de vormgeving, stijlvolle opmaak, in lijn met de content. Met twintig jaar ervaring in de grafische sector kan ik daar een onderbouwt oordeel over geven.
   Bestel dit boek en schenk het aan uw familie, vrienden en relaties die nog niet zo overtuigd zijn van de terreur die wij ervaren. De verhalen spreken voor zich.
   Op naar een derde druk.

   17
  4. Lvb

   Misschien ook handig om aan gemeentes in de kop van Zuid-Holland en aan de commissaris van de koning aldaar aan te bieden

   17

  Geef een reactie

  Translate