Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Actie

Laten we 5 november samen naar Schiphol gaan!

Schiphol is een grote vervuiler

Schiphol is een grote vervuiler (foto: Marten van Dijl/Greenpeace)

3.9
(89)

Weet u nog hoe stil het was tijdens de eerste lockdown vanwege corona? Hoe helderblauw de lucht was? Als we nu omhoog kijken, zien we vooral vieze vliegtuigstrepen van miljoenen liters verbrande kerosine. En kunnen we de tv niet eens verstaan.

Deel op XDeel op Linkedin

Laten we daarom op 5 november samen naar Schiphol gaan. Dan komen honderden mensen in actie om te demonstreren tegen de herrie en vervuiling van de vliegindustrie.

Dit protest is aangekondigd en geschikt voor iedereen – jong en oud. Ook u kunt uw stem daar laten horen.

Er is nu zoveel momentum. Steeds meer bewoners en klimaatgroepen staan op tegen het megalomane Schiphol. Er worden rechtszaken gevoerd tegen de overlast, de uitstoot en tegen de groene misleiding.

Strengere maatregelen
De Nederlandse regering heeft al besloten dat de luchtvaart niet meer mag groeien – maar dat vinden wij niet genoeg. Als we nu massaal in actie komen, kunnen we de overheid dwingen strengere maatregelen te nemen tegen de herrie en vervuiling door de vliegindustrie.

Komt u ook naar de demonstratie op 5 november tegen de grote vervuiler Schiphol? De demonstratie is vanaf 11:00 uur en duurt tot 13:00 uur. Plaats van handeling is Schiphol Plaza.

De luchtvaart gaat de komende jaren niet stiller worden, integendeel. Steeds grotere vliegtuigen maken steeds meer herrie. De techniek om daar wat aan te doen is er eenvoudigweg niet. En gaat er evenmin gauw komen.

Samen sterk
Op zoveel plekken in Europa wordt gevochten voor een leefbaar klimaat, een gezonde woonomgeving en minder geluidsoverlast – al die dingen die niet samengaan met groei van de luchtvaart.

Het is bijzonder om deel uit te maken van deze wereldwijde beweging, de onderlinge solidariteit te voelen en te weten: samen kunnen we deze strijd winnen. Maar dan moeten we wel luid en duidelijk van ons laten horen.

Sluit u aan bij het protest op 5 november voor krimp van de luchtvaart. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de lucht weer helderblauw wordt en de rust wederkeert.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 3.9 / 5. Aantal stemmen: 89

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Rob vd Wel

    Ik zal er zijn.

    3

Geef een reactie

Translate