Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Schandaal

Lobbybaas KLM onder vuur na verboden stemming als Statenlid

Lobbybaas Terwal onder vuur na meestemmen als Statenlid over luchtvaartkwesties (foto: Provincie Noord-Holland)

4.9
(128)

Vandaag kwam lobby-directeur Klaas-Jeroen Terwal van KLM onder vuur te liggen bij onder meer nieuwszender BNR en Joop. De man is tevens Statenlid namens de VVD in het Noord-Hollands provinciebestuur en stemde vrolijk mee over luchtvaartonderwerpen. Dat is bij wet verboden.

Deel op XDeel op Linkedin

Ter Walle is in het dagelijks leven de hoogste baas binnen KLM die verantwoordelijk is voor de contacten met het openbaar bestuur. Hij probeert in die rol politici te verleiden tot besluiten die gunstig zijn voor zijn werkgever KLM.

De dubbelfunctie als Statenlid kwam hem eerder al op commentaar te staan, maar volgens een bron binnen de provincie onthield Ter Walle zich netjes van stemming als er beslissingen moesten worden genomen op het terrein van de luchtvaart.

Dit blijkt nu een misvatting. BNR onthulde vandaag dat Ter Walle ten minste aan één stemming over de luchtvaart had deelgenomen. Hij stemde toen tegen krimp van Schiphol. Een motie van die strekking werd mede door hem weggestemd.

‘Integriteit geschonden’
De nieuwszender citeert diverse hoogleraren die deze dubbelfunctie van de VVD-er veroordelen. “De integriteit is hierbij niet alleen in het geding, maar wordt direct geschonden”, aldus professor Muel Kaptein, hoogleraar bedrijfsethiek aan de Erasmus Universiteit.

Bestuurskundig hoogleraar Michiel de Vries (Radboud Universiteit) is het grotendeels met Kaptein eens. “Schiphol en KLM zitten ontzettend dicht bij elkaar. Het valt waarschijnlijk nét buiten de wet en gedragscode, maar het is wel verregaand in het kader van belangenverstrengeling.”

Zelfs lobby-hoogleraar Arco Timmermans (Universiteit Leiden) geeft aan dat hij deze gang van zaken “dicht tegen belangenverstrengeling” aanzit. Terwal is in de provincie bovendien verantwoordelijk voor de portefeuille ‘mobiliteit en bereikbaarheid’. “Ik plak geen stempel, maar ben wel heel benieuwd hoe Terwal zelf zegt deze verstrengeling te vermijden. Die vraag is meer dan gerechtvaardigd in deze situatie”, aldus Timmermans.

Van geen kwaad bewust
In een reactie op vragen van BNR stelt Terwal zelf zich van geen kwaad bewust te zijn. Hij is van mening dat zijn beide functies prima te verenigen zijn. Ook stelt hij niet het woord te voeren over het onderwerp luchtvaart en zou hij zich onthouden van stemmen als het onderwerp de luchtvaart betreft.

BNR ontdekte echter dat Terwal hier niet de waarheid spreekt. Met name valt zijn stem op over motie 158-20 waarin de Partij voor de Dieren oproept tot een forse krimp van Schiphol. Die motie haalde het niet, mede door het stemgedrag van de luchtvaartlobbyïst.

Daarmee geconfronteerd stelt Terwal tegenover de nieuwszender dat hij zich de motie niet meer kan herinneren. Dat gebrek aan geheugen komt bij VVD-ers zoals algemeen bekend wel vaker voor. Ook voorman en demissionair minister-president Mark Rutte beroept zich meer dan eens op geheugenverlies.

‘Sowieso ongelukkige situatie’
Hoogleraar Kaptein vindt het sowieso geen gelukkige situatie dat de KLM-lobbyïst Statenlid is. “Zelfs bij het onthouden van stemmen, kan er nog sprake zijn van beïnvloeding van fractiegenoten en de democratische besluitvorming. Bovendien heeft hij zo wel een erg makkelijke ingang bij de provincie met het risico op ongewenste praktijken.”

Volgens advocaat mr Paulus Botman is het stemmen van Terwal op luchtvaartbesluiten in strijd met artikel 28 lid 1 sub a van de Provinciewet. “Een Statenlid mag niet deelnemen aan een stemming over een aangelegenheid die hem rechtstreeks of persoonlijk aangaat of waarbij hij als vertegenwoordiger is betrokken.”

De hoogleraren pleiten nu voor aanscherping van de regels voor Statenleden om dergelijke belangenverstrengeling in de toekomst te voorkomen.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 4.9 / 5. Aantal stemmen: 128

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. Henk Visser

  Als dagelijks volger van het Amerikaanse politieke nieuws komt mij dit zo bekend voor. Belangenverstrengeling en integriteit. De ontwrichting van de democratie van binnenuit.
  In Amerika in gang gezet onder de regering Reagan in de jaren 80 en rond 2010 versneld door de invloed van de rechts radicale ‘Tea Party’ dat meerdere invloedrijke monsters gebaard heeft.
  Wat wij nu hier in Nederland zien is het gevolg van decennia lange neo-liberale regering dat op stoom kwam onder de kabinetten Balkenende. Sinds Joop den Uyl is er nooit meer een sociaal betrokken regering geweest. En dat wreekt zich nu. Geleerden, auteurs en filosofen als Noam Chomsky, Naomi Klein, Richard Wolff en Chris Hedges waarschuwen al decennia voor de schadelijke interactie van politici tussen electoraal en eigen belang. In de USA is donatie aan politiek legaal terwijl het een pure vorm van corruptie is.

  Klaas-Jeroen Terwal is de intrigant, de saboteur die in relatieve zin zijn gelijke kent in de Amerikaanse senator Joe Mancin die deze week het BBB plan van de democraten afschoot. Deze senator van West Virginia is zelf, en zijn familie, eigenaar van een grote kolenmijn. En in de mega wetgeving (BBB) wordt deze vorm van fossiele winning serieus aangepakt. Belangenverstrengeling dus. Niet dat Terwal’s handelen zoveel impact heeft als die van de senator in de VS. Maar we weten allemaal hoeveel invloed de Amerikaanse politiek heeft op trouwe bondgenoot Nederland. Zeker als we al decennia zuchten onder een voortdurend neo-liberaal kabinet dat alleen oog heeft voor economisch belang, ten koste van alles. Ten koste van de gezondheid en welzijn van burgers in de regio rond luchthavens. Nu al (komend) 4 kabinetten onder VVD regiem. Profiterend van de versplintering in het electoraat in het midden en m.n. linkerflank van de politiek.

  In februari 2020 melde de NOS website: ‘VVD’ers gaan het vaakst over de schreef. Volgens de integriteitsindex van de Volkskrant is deze partij opgezadeld met de meeste schandalen. Behalve misstappen in de privésfeer scoren de liberalen hoog. Misbruik van informatie: 8 keer, fraude: 6 keer,
  ‘Onverenigbare functies en bindingen’: 5 keer, corruptie: 4 keer, verspilling en wanprestatie: 3 keer,
  ‘Ongewenste omgangsvormen en bejegening in functie: 2 keer, ‘dubieuze giften en beloften’: 1 keer.
  Een waarlijke lijst om ‘trots’ op te zijn. Al zolang deze index bestaat, ‘regeren’ de liberalen.

  Net als veel Amerikaanse congresleden en senatoren gecorrumpeerd zijn, zo woekert dat kapitalistische virus ook onverminderd voort onder, voornamelijk, rechtse politici. Dat is een gevolg van, nu al, twee decennia neo-liberale overheid die zich bij elke verkiezing weer gesterkt voelt en brutaler worden. Wordt iemand betrapt, dan is er altijd de ‘revolving door’ zodat de geschaden een
  fortuinlijke toekomst in het bedrijfsleven krijgen met toegang tot de politiek en zo hun duistere lobby spel kunnen uitoefenen.
  Terwal is het zoveelste voorbeeld van partijdige verstrengeling. In deze context is ook de ondertekening van het VNO-NCW manifest door burgermeesters Halsema en Hamming te plaatsen.
  Amsterdam (Halsema) heeft immers 20% aandelen in Schiphol. Hamming (Zaanstad) is partijgenoot
  van Dick Benschop (PvdA). Of zoek ik het nu te ver? U mag het zeggen.

  3
 2. Mike

  VVD : Vereniging van Dementen.

  Heel vaak zijn er procedures gestart, omdat iemand met dementie ergens een handtekening onder heeft gezet. Mede in geval met erfenis verklaringen.
  Dit kan eigen altijd ontbonden worden, als er sprake is dat de persoon niet ‘helder’ was.

  Misschien moeten we een dergelijke procedure ook maar tegen de VVD gaan starten, nu gebleken is dat mijnheer Alzheimer daar duidelijk het hoofdkantoor heeft..
  Dus alle moties en andere handelingen, waar de Vereniging Van Dementen bij betrokken is, ongeldig verklaren en over doen.
  Dus ook de verkiezingen.
  De geleden (milieu-)schade in het land te verhalen uit de partijkas, de leden en hun sponsors.
  Opvolgend mogen ze nog voor-spek-en-bonen mee doen, om ze toch het idee te geven dat ze er nog een beetje bij horen.

  4
 3. Wim Duteweerd

  Het is maar zeer de vraag of beide functies wel met elkaar verenigbaar zijn.
  Luchtvaart strekt heel ver.
  Dit is niet alleen meer of minder vliegen.
  Verder zijn er veel meer onderwerpen die erg belangrijk zijn.
  Denk bij voorbeeld aan infrastructuur als wegen van en naar de luchthaven, parkeren, woningbouw overlast in verschillende vormen (geluid, CO2, fijnstof, Stikstof enz), of bij voorbeeld handhaving of arbeidsvoorwaarden.
  Veel zaken worden op provinciaal niveau geregeld.
  Een lobbyist of medewerker van een organisatie behoort hier niet over te beslissen.

  5
 4. Ad

  Haes, niet alleen dit VVD akkefietje maar alles rond onze luchtvaart stinkt een uur tegen de wind in. En het lawaait, vervuilt, vergiftigt, verziekt, verwarmt enz. veel meer dan een uur tegen de wind in. Met dank weer aan Rutte vier, met straks zijn oude business class wijn in nieuwe zakken.

  5
 5. Haes

  Ter walle overtreedt de provinciewet vlg een advocaat. Hoogleraren zijn zeer kritisch en “willen de regels verscherpen”. Wat is het nu?
  Met gezond verstand weet je toch dat dit een uur tegen de wind in stinkt?
  Moet dit niet gewoon voor de rechter? Al is het maar om duidelijkheid te verkrijgen? En is de commissaris vd koning in nh in deze niet de terzake verantwoordelijke? Doet die zijn plicht wel?

  9
 6. Bas

  Dan staan wel als bewoners achter als KLM goed betaalde krachten alle ruimte geeft om in de politiek te zitten.
  Het zal mij niks verbazen als op veel meer plaatsen en instanties macht wordt gebruikt tegen mensen die voor hun gezondheid en leefomgeving opkomen.
  Dit is weer misdadig onder de paraplu van KLM. Hiervan moet KLM dondersgoed van op de hoogte zijn.

  14
 7. Manon ter Steege

  Meneer Terwal voelt zich zeker ook niet verantwoordelijk voor de snelheid van het binnenhalen van nieuwe coronavarianten? Afgelopen zaterdag 400 vliegtuigen over ons dak, meten we alleen de Embraer-inhoud, dan komt dat komt neer op 60.000 personen die via 1 landingsbaan op Schiphol binnenkomen. Kun je de winkels wel sluiten, maar al die mensen komen wel bij elkaar. Vandaag het antwoord op de vliegtuigen van zondag.

  19/12/2021 17:45 – 19/12/2021 20:15

  Hoofdreden is: Aankomst / 36C /

  Gevonden vluchten in de periode:
  Vluchtnummer Vliegtuigtype Registratiecode Richting Baan Schiphol verkeer
  DLH8JF Embraer ERJ-195 IADJK Aankomst 36R Ja
  BTI6D9 Airbus A220-300 YLAAO Aankomst 36R Ja
  LCO1507 Boeing 767-300 N534LA Aankomst 36R Ja
  ITY112 Airbus A320-200 EIIKL Aankomst 36R Ja
  KLM94G Boeing 737-800 PHBXY Aankomst 36R Ja
  EJU45NY Airbus A320-200 OEIJW Aankomst 36R Ja
  FIN2XL Embraer ERJ-190 OHLKG Aankomst 36R Ja
  EVA077 Boeing 787-10 Aankomst 36R Ja
  TRA3N Boeing 737-800 PHHXO Aankomst 36R Ja
  EZY59WY Airbus A319-100 GEZDR Aankomst 36R Ja
  KLM972 Embraer ERJ-190 PHEZO Aankomst 36R Ja
  EZY6165 Airbus A319-100 GEZBJ Aankomst 36R Ja
  EJU32EB Airbus A320-200 OEICT Aankomst 36R Ja
  TRA5314 Boeing 737-800 PHHXA Aankomst 36R Ja
  AFR57TP Airbus A318-100 FGUGI Aankomst 36R Ja
  TRA26K Boeing 737-800 PHHXJ Vertrek 36L Ja
  EJU95BG Airbus A319-100 OELQI Aankomst 36R Ja
  AFR48YK Embraer ERJ-190 FHBLL Aankomst 36R Ja
  TRA9L Boeing 737-800 PHHSC Vertrek 36L Ja
  KAL9509 Boeing 747-8 HL7617 Aankomst 36R Ja
  KLM64X Boeing 737-800 PHBXF Aankomst 36R Ja
  RYR64BY Boeing 737-800 EIDCL Vertrek 36L Ja
  KLM65Q Embraer ERJ-175 (LW) PHEXM Aankomst 36R Ja
  JFA00C Pilatus PC-24 Aankomst 36R Ja
  KLM30M Boeing 737-800 PHBXN Aankomst 36R Ja
  KLM60V Boeing 737-800 PHBXI Aankomst 36R Ja
  KLM51U Boeing 737-800 PHBXM Aankomst 36R Ja
  TRA16N Boeing 737-800 PHHXN Vertrek 36L Ja
  KLM52T Boeing 737-700 PHBGM Aankomst 36C Ja
  KLM50C Embraer ERJ-175 (LW) PHEXI Aankomst 36R Ja
  KLM87N Embraer ERJ-190 PHEZV Aankomst 36R Ja
  KLM1308 Embraer ERJ-190 PHEZP Aankomst 36C Ja
  KLM1258 Embraer ERJ-175 (LW) PHEXR Aankomst 36R Ja
  KLM26D Embraer ERJ-190 PHEXC Aankomst 36C Ja
  TRA31X Boeing 737-800 PHHSA Vertrek 36L Ja
  KLM1592 Embraer ERJ-175 (LW) PHEXS Aankomst 36R Ja
  ROT363L Boeing 737-800 YRBGM Aankomst 36R Ja
  TRA141N Boeing 737-800 PHHXD Vertrek 36L Ja
  VLG6814 Airbus A319-100 ECNGB Aankomst 36C Ja
  EZY67FA Airbus A320-200 GEZWA Aankomst 36C Ja
  KLM1510 Boeing 737-700 PHBGF Aankomst 36C Ja
  KLM54M Boeing 737-800 PHBXG Aankomst 36C Ja
  KLM56L Boeing 737-800 PHBXH Aankomst 36C Ja
  KLM1732 Embraer ERJ-175 (LW) PHEXX Aankomst 36R Ja
  KLM86Z Embraer ERJ-175 (LW) PHEXP Aankomst 36R Ja
  LOT2WB Boeing 737-800 SPLWC Aankomst 36R Ja
  SWR734 Airbus A220-300 HBJCC Aankomst 36C Ja
  KLM26V Boeing 737-800 PHBXZ Aankomst 36C Ja
  AUA3TC Embraer ERJ-195 OELWJ Aankomst 36R Ja
  SAS70E Bombardier CRJ-900 EIFPT Aankomst 36R Ja
  KLM91R Embraer ERJ-190 PHEZR Aankomst 36C Ja
  KLM66F Embraer ERJ-195 E2 Aankomst 36R Ja
  SAS827 Airbus A220-300 YLCSD Aankomst 36R Ja
  KLM78Y Boeing 737-800 PHBXK Aankomst 36C Ja
  KLM1614 Boeing 737-900 PHBXT Aankomst 36R Ja
  TRA8V Boeing 737-800 PHHZL Vertrek 36L Ja
  KLM1204 Boeing 737-800 PHHSE Aankomst 36C Ja
  KLM70J Embraer ERJ-175 (LW) PHEXU Aankomst 36R Ja
  KLM82W Boeing 737-800 PHBXA Aankomst 36R Ja
  KLM22Z Embraer ERJ-190 PHEZW Aankomst 36R Ja
  KLM44G Embraer ERJ-175 (LW) PHEXT Aankomst 36R Ja
  EJU38XZ Airbus A319-100 OELQM Aankomst 36C Ja
  KLM25P Boeing 737-800 PHBCL Vertrek 36L Ja
  KLM90K Embraer ERJ-190 PHEZU Aankomst 36C Ja
  KLM94L Embraer ERJ-195 E2 Aankomst 36R Ja
  KLM42U Embraer ERJ-175 (LW) PHEXG Aankomst 36R Ja
  VLG27SV Airbus A320neo ECNEA Aankomst 36C Ja
  KLM6WT Embraer ERJ-190 PHEZM Aankomst 36R Ja
  KLM462 Boeing 737-900 PHBXP Aankomst 36R Ja
  KLM92N Embraer ERJ-190 PHEZH Aankomst 36C Ja
  KLM1524 Embraer ERJ-190 PHEZY Aankomst 36C Ja
  KLM12H Boeing 737-800 PHBXE Aankomst 36C Ja
  EWG7184 Airbus A319-100 DAGWY Aankomst 36R Ja
  KLM28F Boeing 737-800 PHBCH Aankomst 36C Ja
  ASL77L Airbus A319-100 YUAPF Aankomst 36R Ja
  KLM1286 Boeing 737-700 PHBGQ Aankomst 36C Ja
  KLM920 Embraer ERJ-175 (LW) PHEXL Aankomst 36C Ja
  KLM16K Boeing 737-800 PHHSD Aankomst 36C Ja
  KLM90A Boeing 737-800 PHBXV Aankomst 36R Ja
  AFR23FH Embraer ERJ-190 DACJJ Aankomst 36C Ja
  PHSFF Pilatus PC-12 PHSFF Aankomst 36R Ja
  KLM904 Boeing 737-800 PHBCG Aankomst 36R Ja
  KLM1922 Embraer ERJ-190 PHEXY Aankomst 36R Ja
  KLM46A Embraer ERJ-190 PHEXV Aankomst 36R Ja
  KLM58A Embraer ERJ-190 PHEZT Aankomst 36C Ja
  KLM36S Embraer ERJ-195 E2 Aankomst 36R Ja
  KLM23A Boeing 737-900 PHBXO Aankomst 36R Ja
  KLM88T Boeing 737-800 PHBXU Aankomst 36C Ja
  KLM96B Embraer ERJ-190 PHEZX Aankomst 36R Ja
  KLM35G Embraer ERJ-190 PHEZZ Aankomst 36R Ja
  EXS8RE Boeing 737-800 GDRTR Aankomst 36C Ja
  EIN844 Airbus A320-200 EIEDP Aankomst 36C Ja
  EZY76YT Airbus A320-200 GEZRY Aankomst 36C Ja
  KLM64N Embraer ERJ-190 PHEXF Aankomst 36C Ja
  KLM1772 Embraer ERJ-190 PHEXD Aankomst 36R Ja
  KLM1656 Embraer ERJ-190 PHEZC Aankomst 36R Ja
  UAE149 Boeing 777-300ER A6EPP Aankomst 36R Ja
  KLM72M Embraer ERJ-190 PHEZF Aankomst 36C Ja
  SERMB Cessna Citation CJ3 SERMB Aankomst 36R Ja
  KLM52B Embraer ERJ-190 PHEZN Aankomst 36C Ja
  TFL506P Boeing 737-800 OOJAV Aankomst 36C Ja
  AFR74PZ Airbus A321-200 FGTAY Aankomst 36C Ja
  KLM32E Boeing 737-800 PHBCA Aankomst 36R Ja
  KLM20P Boeing 737-800 PHBCE Aankomst 36C Ja
  EIN61V Airbus A320-200 EICVB Aankomst 36C Ja
  KLM1832 Embraer ERJ-190 PHEZE Aankomst 36R Ja
  KLM1396 Boeing 737-800 PHBCK Aankomst 36R Ja
  VLG766L Airbus A320-200 ECMAN Aankomst 36C Ja
  KLM1448 Embraer ERJ-190 PHEZL Aankomst 36C Ja
  MPH6162 Boeing 747-400 PHMPS Aankomst 36C Ja
  KLM44C Embraer ERJ-190 PHEZG Aankomst 36C Ja
  KLM24X Embraer ERJ-190 PHEXE Aankomst 36C Ja
  THY6293 Airbus A330-200 TCJOZ Aankomst 36R Ja
  KLM80L Embraer ERJ-190 PHEZD Aankomst 36C Ja
  KLM18X Boeing 737-800 PHBCD Aankomst 36R Ja
  KLM60H Boeing 737-700 PHBGI Aankomst 36C Ja
  KLM38M Boeing 737-700 PHBGH Aankomst 36C Ja
  EJU65PC Airbus A320-200 OEIVF Aankomst 27 Ja
  AEA1094 Boeing 737-800 ECMXM Vertrek 36L Ja
  TRA5193 Boeing 737-800 PHHXO Vertrek 36L Ja

  Weeggave van de vluchten in de periode:
  19/12/2021 15:15 – 19/12/2021 16:00

  Hoofdreden is: Aankomst / 36C /

  Gevonden vluchten in de periode:
  Vluchtnummer Vliegtuigtype Registratiecode Richting Baan Schiphol verkeer
  KLM20M Boeing 737-800 PHBCE Aankomst 36R Ja
  KLM76Q Embraer ERJ-175 (LW) PHEXP Aankomst 36R Ja
  KLM1768 Embraer ERJ-190 PHEXE Aankomst 36R Ja
  KLM66J Boeing 737-800 PHBXL Aankomst 36R Ja
  SRK097 Honda HondaJet Aankomst 04 Ja
  TRA11Q Boeing 737-800 PHHZL Aankomst 36R Ja
  NSZ4257 Boeing 737-800 SERPK Aankomst 36R Ja
  KLM72H Embraer ERJ-190 PHEZD Aankomst 36R Ja
  KLM84D Embraer ERJ-190 PHEXF Aankomst 36R Ja
  KLM98Q Boeing 737-800 PHBCB Aankomst 36R Ja
  KLM38W Boeing 737-800 PHBCL Aankomst 36R Ja
  KLM16P Boeing 737-700 PHBGG Aankomst 36R Ja
  AFR65VR Bombardier CRJ-1000 FHMLG Aankomst 36R Ja
  KLM18C Boeing 737-800 PHBXD Aankomst 36C Ja
  KLM52X Embraer ERJ-175 (LW) PHEXN Aankomst 36R Ja
  KLM22C Embraer ERJ-175 (LW) PHEXG Aankomst 36R Ja
  VLG41FM Airbus A320-200 ECLVP Aankomst 36C Ja
  KLM142 Boeing 787-9 PHBHP Aankomst 36R Ja
  KLM86E Embraer ERJ-190 PHEZB Aankomst 36C Ja
  TRA737 Boeing 737-800 PHHXJ Aankomst 36R Ja
  KLM1630 Embraer ERJ-190 PHEZY Aankomst 36C Ja
  KLM30H Boeing 737-800 PHBCD Aankomst 36R Ja
  KLM1564 Embraer ERJ-175 (LW) PHEXX Aankomst 36C Ja
  KLM96L Embraer ERJ-190 PHEZL Aankomst 36R Ja
  THY6GY Boeing 737-800 TCJGS Aankomst 36R Ja
  EZY96CX Airbus A320-200 GEZUC Aankomst 36C Ja
  KLM56W Embraer ERJ-175 (LW) PHEXU Aankomst 36R Ja
  KLM36X Embraer ERJ-195 E2 Aankomst 36R Ja
  KLM1274 Embraer ERJ-190 PHEZX Aankomst 36R Ja
  AEE626 Airbus A321-200 SXDVZ Aankomst 36R Ja
  KLM54J Embraer ERJ-190 PHEZF Aankomst 36C Ja
  KLM1742 Embraer ERJ-190 PHEZE Aankomst 36C Ja
  KLM1051 Embraer ERJ-175 (LW) PHEXO Aankomst 36C Ja
  KLM1086 Embraer ERJ-190 PHEZU Aankomst 36C Ja
  KLM86A Embraer ERJ-175 (LW) PHEXL Aankomst 36C Ja
  ECA33C Cessna Citation CJ3 Aankomst 36R Ja
  TRA6M Boeing 737-800 PHHXI Vertrek 36L Ja

  Weeggave van de vluchten in de periode:
  19/12/2021 13:45 – 19/12/2021 14:15

  Hoofdreden is: Aankomst / 36C /

  Gevonden vluchten in de periode:
  Vluchtnummer Vliegtuigtype Registratiecode Richting Baan Schiphol verkeer
  KLM48V Embraer ERJ-195 E2 Aankomst 36R Ja
  RJA151H Airbus A319-100 JYAYN Aankomst 36R Ja
  SERLP Cessna Citation CJ3 SERLP Aankomst 36R Ja
  QTR57Y Boeing 777-300ER A7BAH Aankomst 36R Ja
  NCG01 onbekend onbekend onbekend 27 onbekend
  KLM1994 Embraer ERJ-190 PHEZR Aankomst 36R Ja
  MSR757 Boeing 787-9 SUGEV Aankomst 36R Ja
  KLM1846 Boeing 737-800 PHBXG Aankomst 36R Ja
  KLM1010 Boeing 737-800 PHHSE Aankomst 36C Ja
  KLM38L Embraer ERJ-175 (LW) PHEXS Aankomst 36C Ja
  TAP670 Airbus A320-200 CSTNJ Aankomst 36C Ja
  KLM1074 Boeing 737-900 PHBXO Aankomst 36C Ja
  ACA7222 Airbus A330-300 CGEGI Aankomst 36C Ja
  AFL2192 Boeing 777-300ER VPBGC Aankomst 36R Ja
  NCA018 Boeing 747-8 JA13KZ Aankomst 36R Ja
  AFR47VM Airbus A320-200 FGKXR Aankomst 36C Ja
  KLM18G Embraer ERJ-195 E2 PHNXA Aankomst 36R Ja
  SWR73B Embraer ERJ-190 E2 Aankomst 36R Ja
  KLM40Z Embraer ERJ-190 PHEXC Aankomst 36C Ja
  BOH711 Cessna Citation Excel OKAST Aankomst 36R Ja
  KLM168 Boeing 777-300ER PHBVI Aankomst 36C Ja
  KLM82R Embraer ERJ-175 (LW) PHEXI Aankomst 36R Ja
  EZY96RB Airbus A320neo GUZHT Aankomst 36C Ja
  KLM1254 Boeing 737-800 PHBXI Aankomst 36R Ja

  Weeggave van de vluchten in de periode:
  19/12/2021 11:30 – 19/12/2021 12:00

  Hoofdreden is: Aankomst / 36C /

  Gevonden vluchten in de periode:
  Vluchtnummer Vliegtuigtype Registratiecode Richting Baan Schiphol verkeer
  KLM46C Embraer ERJ-175 (LW) PHEXN Aankomst 36R Ja
  AFL2550 Airbus A330-300 VQBPI Aankomst 36R Ja
  KLM24L Embraer ERJ-190 PHEZF Aankomst 36R Ja
  KLM1188 Embraer ERJ-175 (LW) PHEXJ Aankomst 36R Ja
  KAC127 Airbus A330-200 9KAPA Aankomst 36R Ja
  KLM706 Boeing 787-9 PHBHL Aankomst 36C Ja
  KQA118 Boeing 787-8 5YKZE Aankomst 36R Ja
  KLM14U Boeing 737-800 PHBXE Aankomst 36R Ja
  TRA6H Boeing 737-800 PHHXC Aankomst 36C Ja
  KLM1002 Boeing 737-800 PHBCA Aankomst 36C Ja
  ICE500 Boeing 757-200 TFISJ Aankomst 36R Ja
  KLM1278 Boeing 737-700 PHBGF Aankomst 36C Ja
  BAW675 A32N GTTNJ Aankomst 36C Ja
  TFL370 Boeing 787-8 PHTFK Aankomst 36C Ja
  TFL393 Boeing 787-8 PHTFM Aankomst 36C Ja
  KLM758 Boeing 777-300ER PHBVC Aankomst 36C Ja
  KLM22E Embraer ERJ-190 PHEXB Aankomst 36C Ja
  AAL220 Boeing 787-9 N834AA Aankomst 36C Ja
  KLM52G Embraer ERJ-190 PHEZB Aankomst 36R Ja
  KLM282 Boeing 787-9 PHBHG Aankomst 27 Ja

  Weeggave van de vluchten in de periode:

  19/12/2021 06:45 – 19/12/2021 09:00

  Hoofdreden is: Aankomst / 36C /

  Gevonden vluchten in de periode:
  Vluchtnummer Vliegtuigtype Registratiecode Richting Baan Schiphol verkeer
  KLM28K Embraer ERJ-190 PHEXD Aankomst 06 Ja
  KLM569 Boeing 787-10 PHBKA Aankomst 06 Ja
  KLM42A Embraer ERJ-190 PHEZB Aankomst 06 Ja
  KLM26M Embraer ERJ-175 (LW) PHEXN Aankomst 06 Ja
  KLM44R Boeing 737-800 PHBXK Aankomst 06 Ja
  KLM96F Boeing 737-800 PHBXV Aankomst 06 Ja
  KLM70B Boeing 737-700 PHBGT Aankomst 06 Ja
  KLM88J Boeing 737-700 PHBGG Aankomst 06 Ja
  CAL073 Airbus A350-900 B18916 Aankomst 36R Ja
  KLM844 Boeing 777-300ER PHBVG Aankomst 36R Ja
  KLM74L Embraer ERJ-190 PHEZO Aankomst 36R Ja
  KLM900 Boeing 737-800 PHBCK Aankomst 36R Ja
  KLM1184 Embraer ERJ-175 (LW) PHEXX Aankomst 36R Ja
  UAL70 Boeing 787-10 N14001 Aankomst 36R Ja
  KLM84X Embraer ERJ-190 PHEZP Aankomst 36R Ja
  KLM1992 Embraer ERJ-175 (LW) PHEXM Aankomst 36R Ja
  KLM76A Embraer ERJ-175 (LW) PHEXO Aankomst 36C Ja
  KLM88M Embraer ERJ-175 (LW) PHEXG Aankomst 36R Ja
  EZS1041 Airbus A320-200 HBJXP Aankomst 36C Ja
  KLM60C Boeing 737-800 PHBCH Aankomst 36R Ja
  KLM1762 Embraer ERJ-190 PHEZM Aankomst 36R Ja
  UAE9747 Boeing 777-300ER A6EBM Aankomst 36R Ja
  KLM878 Boeing 777-300ER PHBVO Aankomst 36R Ja
  KLM1721 Embraer ERJ-190 PHEZH Vertrek 36L Ja
  KLM48 Airbus A330-300 PHAKB Aankomst 36R Ja
  KLM36M Boeing 737-700 PHBGM Aankomst 36C Ja
  KLM50G Boeing 737-700 PHBGQ Aankomst 36C Ja
  KLM23P Boeing 737-800 PHBGC Vertrek 36L Ja
  KLM18S Boeing 737-800 PHBXG Aankomst 36C Ja
  KLM52F Boeing 737-700 PHBGL Aankomst 36R Ja
  KLM36L Embraer ERJ-190 PHEXF Aankomst 36C Ja
  KLM24H Embraer ERJ-195 E2 PHNXA Aankomst 36C Ja
  KLM84L Boeing 737-800 PHBCL Aankomst 36R Ja
  KLM642 Boeing 787-10 PHBKF Aankomst 36C Ja
  DLH5TR Embraer ERJ-190 DAECC Aankomst 36R Ja
  KLM86 Boeing 787-9 PHBHE Aankomst 36C Ja
  KLM497 Boeing 777-200 PHBQP Aankomst 36R Ja
  KLM1898 Embraer ERJ-175 (LW) PHEXL Aankomst 36R Ja
  KLM1916 Embraer ERJ-175 (LW) PHEXI Aankomst 36R Ja
  KLM1046 Embraer ERJ-190 PHEZA Aankomst 36R Ja
  KLM1382 Boeing 737-800 PHBXM Aankomst 36R Ja
  KLM1178 Embraer ERJ-190 PHEZN Aankomst 36R Ja
  KLM1140 Boeing 737-800 PHBXF Aankomst 36R Ja
  KLM1618 Boeing 737-800 PHHSD Aankomst 36C Ja
  DAL134 Airbus A350-900 N501DN Aankomst 36C Ja
  SLM994 Airbus A340-300 OOABB Aankomst 36C Ja
  UAL946 Boeing 767-300 N667UA Aankomst 36C Ja
  EJU14DP Airbus A319-100 OELQG Aankomst 36R Ja
  KLM22A Boeing 737-800 PHBXI Aankomst 36C Ja
  DAL258 Airbus A330-300 N807NW Aankomst 36C Ja
  KZR903 Airbus A321neo P4KDD Aankomst 36R Ja
  KLM66G Embraer ERJ-190 PHEZR Aankomst 36C Ja
  KLM1596 Boeing 737-800 PHBXA Aankomst 36R Ja
  KLM92T Boeing 737-800 PHBXH Aankomst 36C Ja
  AFR32GC Airbus A320-200 FHEPI Aankomst 36C Ja
  KLM64J Boeing 737-800 PHBCB Aankomst 36R Ja
  KLM90J Boeing 737-800 PHBXB Aankomst 36C Ja
  KLM68T Boeing 737-800 PHBXC Aankomst 36R Ja
  KLM194 Boeing 787-10 PHBKD Aankomst 36C Ja
  KLM1710 Embraer ERJ-195 E2 Aankomst 36C Ja
  KLM1164 Boeing 737-800 PHHSE Aankomst 36R Ja
  KLM40M Embraer ERJ-190 PHEXY Aankomst 36R Ja
  KLM54E Boeing 737-800 PHBCG Aankomst 36R Ja
  KLM1838 Boeing 737-800 PHBXZ Aankomst 36R Ja
  KLM98N Embraer ERJ-190 PHEZG Aankomst 36R Ja
  KLM72Z Boeing 737-800 PHBXD Aankomst 36C Ja
  KLM28Q Boeing 737-900 PHBXS Aankomst 36R Ja
  KLM56V Embraer ERJ-175 (LW) PHEXS Aankomst 36C Ja
  KLM736 Boeing 777-300ER PHBVA Aankomst 36C Ja
  KLM48Y Boeing 737-800 PHBXL Aankomst 36C Ja
  KLM34V Embraer ERJ-190 PHEZV Aankomst 36R Ja
  KLM1000 Boeing 737-800 PHBXU Aankomst 36C Ja
  DAL142 Airbus A330-900neo N404DX Aankomst 36R Ja
  KLM86W Embraer ERJ-175 (LW) PHEXR Aankomst 36C Ja
  KLM1084 Embraer ERJ-190 PHEXC Aankomst 36C Ja
  KLM32W Embraer ERJ-190 PHEZT Aankomst 36C Ja
  SWR776A Airbus A321-200 HBIOF Aankomst 36C Ja
  KLM74S Boeing 737-800 PHBCE Aankomst 36C Ja
  HAJEX Cessna Citation 3 Aankomst 36R Ja
  GTI5421 Boeing 747-400 N492MC Aankomst 36C Ja
  DAL72 Airbus A330-300 N821NW Aankomst 36C Ja
  BTI6RV Airbus A220-300 Aankomst 36R Ja
  KLM690 Boeing 787-9 PHBHI Aankomst 36R Ja
  EIN60A Airbus A320-200 EIDES Aankomst 36R Ja
  LZB461 Airbus A320-200 Aankomst 36R Ja
  KLM1722 Embraer ERJ-190 PHEZH Aankomst 36C Ja
  KLM462 Boeing 737-900 PHBXT Aankomst 36R Ja
  EJU19AC Airbus A320-200 OEIZE Aankomst 36R Ja
  KLM61Z Boeing 737-800 PHBXN Vertrek 36L Ja
  KLM673 Airbus A330-200 PHAOA Aankomst 36R Ja

  Weeggave van de vluchten in de periode:

  9

Geef een reactie

Translate