Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Stikstof

Geen pottenkijkers gewenst bij hoorzittingen MOB

De website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

0
(0)

Eind augustus vinden er bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een vijftal hoorzittingen plaats over het handhavingsverzoek van Johan Vollenbroeks MOB om vliegvelden te houden aan de wet natuurbescherming.

Deel op XDeel op Linkedin

Honderden donateurs maakten deze zaak tegen de immer groeiende vliegterreur mogelijk, maar nu heeft de RVO gesteld dat zij niet welkom zijn bij de zittingen.

Dit blijkt uit correspondentie tussen MOB en de RVO. Vollenbroek riep donateurs en andere belangstellenden op de RVO te vragen om een live videostream van de vijf zittingen.

Bits mailtje
Daarop ontving de MOB-voorzitter een bits mailtje van een medewerker die onder meer stelde “dat wij inmiddels een aantal mails hebben ontvangen van onbekenden die zich aanmelden om deel te nemen aan de zittingen of die zich aanmelden voor de live stream”.

“Op de site van MOB staat dat de zittingen openbaar zijn en dat het mogelijk is een livestream te volgen. Ik wil hier duidelijk maken dat het gaat om ambtelijke hoorzittingen die NIET openbaar zijn.”

Alleen direct betrokkenen
“Alleen direct betrokkenen mogen aan de hoorzitting deelnemen. Anderen worden niet toegelaten en er zal ook geen sprake zijn van een live-stream.” Ons komt het zo voor dat circa 2,5 miljoen Nederlanders direct betrokken zijn bij de overlast van de luchtvaart in ons land.

“Ik verzoek MOB om het bericht direct van de site te verwijderen.”

Vollenbroek is de kwaaiste niet en heeft het bericht lichtelijk aangepast.

Bent u het oneens met het feit dat deze zittingen achter gesloten deuren plaatsvinden, stuur hierover dan een mailtje aan beide e-mail adressen die in het bericht van Vollenbroek zijn vermeld. Vraag of eis een live-stream. Er wordt al teveel in achterkamertjes bekonkeld over de luchtvaartsector!

Update 10 juli 2020 18:20 uur
RVO is not amused met de mailtjes en gaat u ook niet persoonlijk berichten: “In aanvulling op het bericht van de heer Veth nog het navolgende. Door het oproepen van belangstellenden om naar Den Haag te komen, kan de veiligheid ivm het naleven van de corona-maatregelen, niet worden gegarandeerd. Ik verzoek u zo snel mogelijk de berichtgeving aan te passen, anders zullen we genoodzaakt zijn de hoorzitting te verzetten. Wij zullen niet op alle individuele verzoeken reageren, wellicht kunt u dat ook meenemen in uw berichtgeving.”

[bericht, oorspronkelijk gepubliceerd op mobilisation.nl]
Zittingen bezwarencommissie handhavingsverzoeken vliegvelden in augustus

Zoals bekend zijn de vliegvelden Schiphol, Rotterdam-Den Haag, Eindhoven, Maastricht en Lelystad in werking zonder een geldige natuurvergunning. Minister Schouten heeft naar ons bevestigd dat ze dit voor alle vliegvelden behalve Maastricht met ons eens is.

Toch heeft ze de verzoeken tot handhaving afgewezen omdat ze dat “onevenredig” vindt (quotes):

“Een concreet zicht op legalisering bestaat op dit moment niet, omdat er nog geen aanvraag is ingediend”. Ook: “Ik acht nu het onevenredig bezwarend om in afwachting daarvan handhavend op te treden”.

Overigens is dit in strijd met de door de Raad van State gehanteerde beginselplicht tot handhaving. Dit is bepaald niet de eerste keer dat minister Schouten zich niet aan de wet houdt.

Het schema van de zittingen is als volgt:

Vrijdag 21 augustus
Schiphol 10:00-12:00
Lelystad 13:00-15:00

Maandag 24 augustus
RTHA 10:00-12:00
Eindhoven 13:00-15:00

Woensdag 26 augustus
Maastricht 10:00-12:00

Alle zittingen worden gehouden op het adres: Prinses Beatrixlaan 2 in Den Haag.

De zittingen zijn in principe openbaar. RVO wil nu al van ons weten wie er op de zittingen zullen gaan komen. Om onnodig transport te voorkomen en zoveel mogelijk mensen de zittingen te kunnen laten volgen lijkt het ons nodig dat er een live stream komt. Dat is nog niet toegezegd door RVO.

Als je bij de zitting in Den Haag wilt zijn óf een live stream wilt volgen dan graag melden bij:

[email protected]
Zegt het voort!
[einde bericht]

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Bas

    Bij de hoorzitting met Greenpeace laatst in Haarlemmermeer was een live stream geen probleem, waarom nu wel?

Geef een reactie

Translate