Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Column

Beste directie van KLM

Cartoon door Ava

5
(2)

Ik wil via deze brief mijn oprechte bewondering uitspreken over de manier waarop u uw bedrijf in de afgelopen twintig jaar overeind heeft weten te houden.

Deel op XDeel op Linkedin

Ondanks alle twijfels over KLM slaagt u er keer op keer in, om met steun van elk opeenvolgend kabinet, uw onvermijdelijke faillissement uit te stellen.

Er zijn kasten vol rapporten geschreven over de voordelen en nadelen van KLM. Maar eigenlijk maakt het inmiddels niet meer uit wat feit is en wat niet.

Doen geloven
U bent er immers in geslaagd de politiek te laten geloven dat wat goed is voor KLM, goed is voor Nederland en dat KLM symbool staat voor de Nederlandse trots.

De introductie van onze ‘blauwe trots’ en de ‘elegante zwaan’ zijn briljant gebleken. U verdient een medaille voor deze onvolprezen marketingstrategie.

En ook nu weer slaagt u er in om met deze strategie KLM door de ernstigste crisis uit haar bestaan heen te loodsen.

Verzekerd van staatssteun
Nog voordat de impact van de coronacrisis goed en wel duidelijk werd, en nog voordat er een afwegingskader voor steun voor bedrijven was ontwikkeld, was u als enige bedrijf in Nederland verzekerd van staatssteun.

Deze uitzonderingspositie heeft u als KLM de afgelopen 40 jaar verworven en met verve weten te verdedigen.

Er is geen enkel ander bedrijf binnen Nederland dat u hierin kan evenaren. Uw trackrecord is excellent, gezien de omstandigheden waarin u moet opereren.

Gegroet,

Ava

Deze weken publiceert SchipholWatch een aantal open brieven van onze nieuwe columnist Ava. De brieven spreken verschillende groepen aan in onze samenleving die te maken hebben met de luchtvaartsector: burgers, KLM-ers, politici, et cetera. Alvast meer lezen?

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten

Geef een reactie

Translate