Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Volksgezondheid

Stop ongecontroleerde vluchten uit New York

Tot een paar dagen geleden was dit het dagelijkse beeld op Schiphol (foto: Twitter, dramaqu83910638)

0
(0)

Terwijl heel Nederland opgesloten zit in eigen huis, vliegt KLM dagelijks naar corona-brandhaard New York City. SchipholWatch roept de regering dringend op deze ontverantwoordelijke gang van zaken een halt toe te roepen.

Deel op XDeel op Linkedin

De dagelijkse stroom passagiers uit de ‘big apple’ wordt niet gecontroleerd op ziekteverschijnselen en hoeft niet in quarantaine.

Wij achten het volledig onverantwoord om passagiers uit één van de meest besmette gebieden ter wereld zonder enige controle en zonder quarantaine te laten uitwaaieren over ons land.

In veel andere landen worden binnenkomende reizigers twee weken in afzondering geplaatst om te kunnen beoordelen of ze de corona-griep ontwikkelen. KLM en Schiphol doen helemaal niets om het ontstaan van nieuwe brandhaarden te voorkomen.

Onrust op sociale media
Op sociale media uiten talloze bezorgde burgers hun ongenoegen over de procedures op Schiphol.

“Als alleenstaande moeder mag ik uitzoeken hoe ik deze maanden zonder kinderopvang doorkom, terwijl wij isoleren. Ondertussen kan Schiphol legitiem dagelijks allerlei potentiële brandhaarden binnenslepen”, aldus één van de verontwaardigde reacties. “Geen enkele check, geen één! En er wordt gewoon dagelijks op New York gevlogen.”

Niet alleen op social media heerst grote onrust over het doorvliegen op New York zonder controles, ook de vakbond van cabinepersoneel VNC uit haar zorgen tegenover RTL Nieuws. De bond wil dat KLM stopt met de dagelijkse vluchten van en naar New York.

Schiphol noch KLM nemen eigen verantwoordelijkheid. Zo vertelt een woordvoerder van het vliegveld aan RTL dat “dit nu het beleid in Nederland is en dat het beleid niet door Schiphol wordt bepaald, maar door de overheid”.

Keiharde grens
Op grond van deze ontwijkende uitlating en de ernst van de ontstane situatie, roept SchipholWatch nu de regering op te komen met aanvullend beleid om de verdere verspreiding van het corona-virus door de luchtvaart te stoppen.

Als de sector zelf geen verantwoordelijkheid wil nemen, dient het kabinet een keiharde grens te stellen in het belang van de volksgezondheid.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. Frank van poppel

  Stop deze risicovolle vluchten

 2. Het zal u duidelijk zijn wie de hoofdveroorzakers zijn van deze pandemie: de luchtvaart!

  De rekening wordt bij anderen neergelegd.

  Ik hoop dat men, net als ik, een pleurishekel krijgt aan vliegen.

 3. Nel Lassooij

  Wat een schandaal ik doe er alles aan om mijn verantwoordelijkheid te nemen voor mijzelf en anderen. Al deze mensen begeven zich een dezer dagen tussen ons, in de supermarkten openbare weg etc. Help!!! stop deze verspreiding van het corona virus.

 4. rbuick

  No checks at Heathrow either, from all the virus hotspots around the globe arriving in the UK and yet many responsible airports around the globe (not UK) are doing tests, not ours. They have no concern whatsover that they are spreading the virus around the globe, all they are concerned with is making money, whilst the rest of society picks up the pieces. There needs to be severe sanctions placed on these pirates, when this is all over.

 5. Ad

  Volstrekt onvoorstelbaar dit gesol met mensenlevens, als het vliegen maar kan doorgaan.
  We leven in een heeel apart landje

Geef een reactie

Translate