Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Schiphollen

Internet gaat los op groeidrammer Dick Benschop

Schiphol’s ‘CEO’ eerder in gesprek met VVD-locoburgemeester Jurgen Nobel van Haarlemmermeer, zelf ook fervent voorstander van verdere groei luchtvaart, overlast en vervuiling (foto: gemeente Haarlemmermeer)

2.3
(3)

Schiphol-manager Dick Benschop heeft vandaag weer veel kwaad bloed gezet bij omwonenden met zijn gedram op verdere groei van de luchtvaart in ons land.

Deel op XDeel op Linkedin

Vanmorgen sprak hij het kabinet aan om eindelijk een beslissing te nemen, terwijl hij donders goed weet dat zijn bedrijf de eerder gemaakte afspraken over onder meer ‘minder hinder’ niet is nagekomen.

“Verlos Dick Benschop van de afschuwelijke onzekerheid. Geef hem snel duidelijkheid met krimp naar 400.000 en Lelystad blijft gesloten”, aldus Twitteraar ‘Lennnart’.

‘Niet goed opgelet op school’
“U heeft niet opgelet tijdens uw studie aan de Vrije Universiteit. Lees professor Goudzwaard er nog eens op na, over grenzen aan de groei en de negatieve externe effecten van uw bedrijf. Luchtvaart veroorzaakt dramatisch veel problemen voor de leefomgeving en het klimaat”, stelt Henk Meijer op hetzelfde medium.

“Deze man roept maar wat. Gisteren was hij nog zichtbaar aangeslagen na de verhalen van omwonenden in Uithoorn. Een manipulator van de ergste soort”, aldus ‘jjmeuwissen’.

“Benschop wordt gek van het uitblijven van regelgeving over de uitbreiding van Schiphol. Hij moet zich realiseren dat omwonenden al decennialang gek worden van de rupsjenooitgenoeg-mentaliteit van de luchthaven”, stelt Axel Wiewel.

“Hoe durft u, heer Benschop. Pleiten voor groei in tijden van klimaatcrisis. U heeft niet eens een Paris-proof klimaatplan”, vertelt Joris Thijssen op Twitter.

Win-win situatie
Benschop deed zijn oproep aan de regering tijdens de presentatie van zijn jaarcijfers over 2019. Daaruit bleek dat met (iets) minder vluchten fors méér winst was geboekt – een sterk signaal dat krimp gepaard kan gaan met betere financiële prestaties. Dat is een win-win situatie.

Na de jaarcijfers presenteerde Schiphol ook nog een plannetje om de stikstofuitstoot te verminderen. Veel verder dan een aantal vage beloften over randzaken komt het bedrijf niet. Geen cijfers, geen onderbouwing en geen aanpak van de uitstoot door vliegtuigen. “Want wij hebben geen vliegtuigen”, aldus Benschop.

De beroepsmanager Benschop gaat daarbij voorbij aan het feit dat hij kan beslissen tot krimp van de luchthaven. Dat is immers de meest effectieve manier om de uitstoot terug te brengen: minder vliegen.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 2.3 / 5. Aantal stemmen: 3

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Louis7th

    “Wij hebben geen vliegtuigen”. Dat is zowaar geen leugen! Maar we faciliteren ze wel. Dat betekent ook dat je gewoon een keer “nee” kunt zeggen tegen de zoveelste prijsvechter, die in het geheel niks toevoegt aan onze economie. Hooguit zorgt zo’n prijsvechter ervoor dat in Nederland verdiend geld wordt uitgegeven in het buitenland.

Geef een reactie

Translate