Bewoners tegen uitbreiding van Schiphol op de huidige locatie

Algemeen

Dien schadeclaim Lelystad in voordat uw recht vervalt

Partijen die vrezen schade te ondervinden door de opening van Lelystad Airport kunnen vóór 1 april aanstaande een claim indienen bij het Ministerie van Infrastructuur (I&W).

Foto: Justus Menke via Unsplash

Het besluit tot de ombouw van Lelystad tot een vliegveld voor commercieel verkeer is namelijk al genomen op 1 april 2015. Tot vijf jaar na dato kunnen belanghebbenden een schadevordering indienen. 1 april aanstaande vervalt dat recht.

Schade die kan optreden is bij voorbeeld een aanzienlijke daling van de waarde van huizen onder de aan- en uitvliegroutes.

Omdat nog helemaal niet duidelijk is wat de consequenties zijn van het besluit en er in de politiek nog wordt onderhandeld over een wijziging van het luchtvaartbesluit, dienen partijen die vrezen schade te lijden voor die datum een zogenaamde ‘stuitingsbrief‘ te sturen aan I&W.

Claim veiligstellen
Juristen van de actiegroep SATL Lelystad hebben zo’n brief opgesteld. Niet alleen omwonenden van Lelystad kunnen hun schadeclaim met die brief veiligstellen, ook omwonenden van bij voorbeeld Schiphol kunnen dat doen.

Schiphol zal na een eventuele opening van Lelystad immers te maken krijgen met grotere en zwaardere vliegtuigen die meer dan nu het geval is, intercontinentale vluchten gaan uitvoeren. Dit gaat gepaard met een grotere overlast en mogelijk verdere druk op de waarde van huizen.

SATL heeft kosten moeten maken om de brief te laten opstellen door een jurist. Maakt u gebruik van dit schrijven, dan wordt een donatie zeer op prijs gesteld.

Download hier de benodigde brief om uw rechten veilig te stellen >

Wat vond u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

Jammer dat dit artikel niet zo interessant was voor u!

Help ons het artikel verbeteren.

Wilt u aangeven hoe we het stuk kunnen verbeteren? Als u antwoord wilt, laat dan ook uw e-mail adres achter.

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten

Geef een reactie

Translate