Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Actie

28 december wéér actie op Schiphol

Gemeente Haarlemmermeer verbood de vorige betoging op Schiphol, maar ging daarmee ver buiten zijn boekje (foto: Marten van Dijl / Greenpeace)

0
(0)

Extinction Rebellion organiseert op zaterdag 28 december opnieuw een actie op Schiphol. Doel van de actie is het vergroten van het bewustzijn over de schadelijke invloed van het vliegverkeer op mens, milieu en klimaat.

Deel op XDeel op Linkedin

De actie is netjes aangemeld bij de burgemeester die gaat over Schiphol, de inmiddels beruchte Marianne Schuurmans. Haar hulpburgemeester Jurgen Nobel vaardigde tijdens het Protestival van Greenpeace en Extinction Rebellion een noodbevel uit, waarmee de marechaussee overging tot het hardhandig verwijderen van demonstranten uit Schiphol Plaza.

‘Boekje ver te buiten’
Haarlemmermeer is met het noodbevel zijn boekje ver te buiten gegaan, zo melden twee hoogleraren rechtswetenschappen aan Joop.nl. “De marechaussee is op instigatie van de burgemeester als een olifant door de porceleinkast van het betogingsrecht gegaan.”

Extinction Rebellion gaat er vanuit dat burgemeester en wethouders geleerd hebben van dit lesje bestuursrecht en rekenen erop dat de demonstratie dit keer gewoon zijn beloop zal krijgen. De betogers van Extinction zijn geweldloos en beogen geen hinder te veroorzaken voor de reizigers. “We gaan het meemaken”, aldus een woordvoerder van de beweging.

Meedoen?
Geïnteresseerden die willen deelnemen aan de demonstratie, bij voorbeeld met het uitdelen van flyers aan het publiek, kunnen zich aanmelden via het e-mail adres [email protected]. Zij worden dan op de hoogte gehouden van de plannen.

(opent in een nieuwe tab)”>Meer informatie over het event is te vinden op Facebook >

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Dank Schipholwatch voor jullie berichten !

    Chapeau

    drs JanGriese Vz http://www.stichtingSWAB.nl

Geef een reactie

Translate