28 december wéér actie op Schiphol

Extinction Rebellion organiseert op zaterdag 28 december opnieuw een actie op Schiphol. Doel van de actie is het vergroten van het bewustzijn over de schadelijke invloed van het vliegverkeer op mens, milieu en klimaat.

Protestival
Gemeente Haarlemmermeer verbood de vorige betoging op Schiphol, maar ging daarmee ver buiten zijn boekje (foto: Marten van Dijl / Greenpeace).

De actie is netjes aangemeld bij de burgemeester die gaat over Schiphol, de inmiddels beruchte Marianne Schuurmans. Haar hulpburgemeester Jurgen Nobel vaardigde tijdens het Protestival van Greenpeace en Extinction Rebellion een noodbevel uit, waarmee de marechaussee overging tot het hardhandig verwijderen van demonstranten uit Schiphol Plaza.

‘Boekje ver te buiten’
Haarlemmermeer is met het noodbevel zijn boekje ver te buiten gegaan, zo melden twee hoogleraren rechtswetenschappen aan Joop.nl. “De marechaussee is op instigatie van de burgemeester als een olifant door de porceleinkast van het betogingsrecht gegaan.”

Extinction Rebellion gaat er vanuit dat burgemeester en wethouders geleerd hebben van dit lesje bestuursrecht en rekenen erop dat de demonstratie dit keer gewoon zijn beloop zal krijgen. De betogers van Extinction zijn geweldloos en beogen geen hinder te veroorzaken voor de reizigers. “We gaan het meemaken”, aldus een woordvoerder van de beweging.

Meedoen?
Geïnteresseerden die willen deelnemen aan de demonstratie, bij voorbeeld met het uitdelen van flyers aan het publiek, kunnen zich aanmelden via het e-mail adres xr.amsterdam@nullprotonmail.com. Zij worden dan op de hoogte gehouden van de plannen.

Meer informatie over het event is te vinden op Facebook >

Wat vond u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

Jammer dat dit artikel niet zo interessant was voor u!

Help ons het artikel verbeteren.

Wilt u aangeven hoe we het stuk kunnen verbeteren? Als u antwoord wilt, laat dan ook uw e-mail adres achter.

Eén antwoord op “28 december wéér actie op Schiphol”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *