Gemeente Heemskerk wacht Remkes af

De Gemeente Heemskerk wil zich vooralsnog niet aansluiten bij het handhavingsverzoek van MOB om het aantal vluchten op Schiphol terug te brengen naar 400.000.

Heemskerk onderneemt vooralsnog geen actie (beeld: screenshot gemeentelijke website heemskerk.nl).

Dit blijkt uit correspondentie die in handen is gekomen van SchipholWatch.

Bijzonder is dat het verzoek van de burgers aan de gemeente door een ambtenaar van de Omgevingsdienst IJmond werd beantwoord.

(Nog) geen actie
Deze stelt kennelijk namens die gemeente dat eerst het rapport van de Commissie Remkes wordt afgewacht en daarna beslist wordt of en zoja, welke actie nodig is.

De ambtenaar weet verder te melden dat Heemskerk – net als de Gemeente Nieuwkoop die het handhavingsverzoek wel ondersteunt – de “vlieghinder zoveel mogelijk wil beperken”.

De vraag van de burgers werd doorgespeeld naar de omgevingsdienst door wethouder Krijn Rijke (CDA).

Update 28 nov 2019, 18:50 uur

f4n LUCHTVAART=brandstofbtw+milieunormen-transfers on Twitter

@SchipholWatch Deze wethouder op 26 juni 2019 al gemaild over toenemende geluidsoverlast vliegtuigen. Geen reactie, geen ontvangst bevestiging. Zo ook nu weer verschuilen achter die Remkes. Angst voor die 71,8 miljoen Rijksbijdrage? En waarempel weer zo’n slijmstukkie. https://t.co/n68oibxcv6

Wat vond u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

Jammer dat dit artikel niet zo interessant was voor u!

Help ons het artikel verbeteren.

Wilt u aangeven hoe we het stuk kunnen verbeteren? Als u antwoord wilt, laat dan ook uw e-mail adres achter.

3 antwoorden op “Gemeente Heemskerk wacht Remkes af”

  1. Bij de VVD is men druk doende om burgemeesters te vervangen door VVD-burgemeesters. Ditzelfde gebeurt met wethouders. Daarom is de schandalige verbouwing van het circuit in Zandvoort ook een feit geworden. De rechtspraak is in die zaak zelfs omgekocht. Een uitzondering hierop is Amsterdam.Alles waar koninklijk voorstaat krijgt zijn zin (KLM etc) Cora van Nieuwenhuizen is een marionet van Rutte. (een soort geprogrammeerde robot) De VVD zal elk illegaal middel gebruiken om Lelystad open te krijgen en de vluchten op Schiphol met 40.000 op te voeren. Hoe kunnen we dit bestrijden!!

  2. Ook de wethouder in Uitgeest is gekoppeld aan deze figuur. Een ingehuurde kracht die al heel lang de gemoederen sust en erg pro sector handelt: “neem de hinder maar op de koop toe, dit alles is feitelijk bij wet toegestaan (!), zo hield hij de Dorpsraad Uitgeest voor”. En deze club draagt dat vervolgens in columns uit…………..

    Het heel slim afschuiven van de verantwoordelijkheden door wethouders e.a. in onze regio moet wellicht eens worden doorbroken?

  3. Getuigt weer van niet serieus nemen van de problematiek betreffende stikstof en co2 uitstoot en daarbij ook nog de lawaaioverlast omwonenden en nachtrustverstoring !
    Typisch weer de Maffia-Overheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *