Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Cursus schiphollen

Les 18 uit de cursus schiphollen: Belevingsvlucht

0
(0)

Het is al weer een tijdje geleden, en deze les gaat over nieuwe vliegvelden, zoals Lelystad Airport, die al helemaal niet kunnen zonder nog meer mensen in het lawaai en in de vervuiling te zetten.

Deel op XDeel op Linkedin

Foto: Kayla Velasquez via Unsplash

Laat staan het klimaat te ontlasten en duurzaam te worden. Ik vond het geniaal, mensen ervan proberen te over­tuigen dat het allemaal niet zo erg zal gaan worden.

Het is zeker van gelijk niveau met de term ‘milieu­baan’ die de zogenaamde ‘polder­baan’ (ook al een eufemisme) in 2003 meekreeg!

Zit u er weer klaar voor? Daar gaan we dan.

Om aan te geven dat het allemaal wel zal meevallen met de herrie is de techniek van de ‘belevings­vlucht’ toe te passen.

Klein en licht beladen vliegtuig
Gebruik hiervoor een licht beladen, klein vliegtuig en vlieg een traject over de toekomstige slacht­offers slechts één keer. Dat geeft natuurlijk niet de werkelijke situatie weer die men later zal moeten aanvaar­den. Maar dat is ook niet de bedoeling.

Plan deze vlucht overdag en niet bij voorbeeld al om 5 uur ‘s nachts of na middernacht, hoewel dit na opening uiteraard de gewoonste zaak van de wereld zal zijn.

Bestrijd vervolgens geluidmetingen die door sommige burgers zullen worden uitgevoerd. Pas in geen geval de milieu effect rapportage aan, maar blijf deze baseren op de door u al zolang met succes gehanteerde berekeningsmethoden.

Alvast meer lezen? Bezoek de weblog van ir Bob van Marlen!

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten

Geef een reactie

Translate