Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Algemeen

Amsterdams gemeenteraadslid D66 gemakzuchtig: “Niet onze bevoegdheid”

5
(5)

Jan-Bert Vroege, gemeenteraadslid voor D66 in Amsterdam met nota bene verkeer en luchtkwaliteit in zijn portefeuille, vindt niet dat de gemeente iets hoeft te doen aan de overlast en vervuiling van Schiphol, want “het is niet onze bevoegdheid”.

Deel op XDeel op Linkedin

Gemeenteraadslid Vroege blokkeert critici (foto: amsterdam.nl)

Zo antwoordt hij op Twitter op een filmpje waarin een bewoner vraagt om de visie van de gemeenteraad op de vliegterreur boven de stad.

Als de bewoner vervolgens stelt dat het weliswaar niet de bevoegdheid van de raad is, vraagt deze nogmaals naar de visie van Vroege. De D66-er constateert dan: “Ik begrijp dat je ze liever boven Buitenvelderd hebt zodat de grachtengordel er geen last van heeft”.

Vroege weet kennelijk als bestuurder van de stad nog niet dat de naam van deze wijk op een ‘t’ eindigt.

Paul Gruter on Twitter: “Gaat de @gemeenteraad020 / het stadsbestuur nog iets vinden van de ongeëvenaarde VLIEGTUIG GELUIDSTERREUR die @schiphol dezer dagen, ogenschijnlijk zonder enige schaamte uitstort over de hoofden van de binnenstadbewoners? @SchipholWatch pic.twitter.com/e4VjT0Mkv5 / Twitter”

Gaat de @gemeenteraad020 / het stadsbestuur nog iets vinden van de ongeëvenaarde VLIEGTUIG GELUIDSTERREUR die @schiphol dezer dagen, ogenschijnlijk zonder enige schaamte uitstort over de hoofden van de binnenstadbewoners? @SchipholWatch pic.twitter.com/e4VjT0Mkv5

Het bewuste draadje (bron: Twitter)

Wij van SchipholWatch spreken hem aan op deze ons inziens belachelijke uitspraak die bezorgde bewoners van de stad wegzet als nimby-figuren. “U als stadsbestuurder moet zich schamen”, zo melden wij. En maken hem ook nog even attent op de juiste naam van de wijk.

Kop in het zand
Het antwoord van Vroege vinden wij slap, vooral omdat de gemeente grootaandeelhouder is. “Duikgedrag, kop in het zand”, melden wij hem. De gemeente is immers voor 20 procent eigenaar van het vliegveld.

Het antwoord van de democraat is dat wij worden geblokkeerd. Niet zo’n probleem, want aan gemakzuchtige oneliners als ‘niet onze bevoegheid’ van een politicus die er voor de burgers zou moeten zijn, hebben wij niet zoveel.

Vooral niet omdat hij op zijn eigen webpagina op de D66-site nog meldt: “Alle Amsterdammers moeten worden betrokken bij alle besluiten die we nemen om de stad nog mooier en beter te maken. De stem van bewoners en ondernemers moet luider gaan klinken”. Maar kennelijk niet als het gaat om Schiphol en de overlast en vervuiling die het vliegveld veroorzaakt.

Wij wensen Vroege veel succes en wijsheid toe in zijn verdere politieke carrière. We vrezen echter het ergste.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 5 / 5. Aantal stemmen: 5

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. F.Slot

    De politieke carrière van Vroege zal misschien niet lang duren, maar daarna lonkt een baantje bij de luchtvaartmaffia.

  2. Madelon

    Hoe komen toch al die nitwits in de politiek? Geen benul, geen beleid, geen fantasie. Of het nou VVD of D66 is, het zijn allemaal van die verwende, over het paard getilde kwezels. Tijd voor echte mannen. Toch erg dat in de gemeenteraad van Amsterdam de enige die af en toe iets goeds doet die juffrouw Sharon Dijkstra is. Ook geen hoogvlieger maar die doet tenminste af en toe een beetje. Gelukkig is die brokkenmaker Udo Kock weg, niemand merkt het verschil.

Geef een reactie

Translate