Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Cursus schiphollen

Les 15 uit de cursus schiphollen: Monddood maken

0
(0)

Herhaaldelijk komen gemeenten in de omgeving van Schiphol in de knel bij het plannen van nieuw­bouw, en niet alleen door de stikstofproblematiek.

Deel op XDeel op Linkedin

Foto door Gabriel Matula via Unsplash

Vanuit de luchtvaartbranche wordt vaak gezegd dat men nu eenmaal weet dat er hinder kan optreden als je bij een luchthaven gaat wonen.

Zelfs sommige omwonenden nemen dit argument klakkeloos over en laten zich daarmee gewoon inpak­ken.

Ethiek
Om het recht te behouden mensen te onderwerpen aan een enorme hoeveelheid lawaai en vervuiling en hiermee door te kunnen gaan, heeft de vliegsector de truc ‘Monddood maken’ bedacht. Je moet er maar opkomen. Het illustreert overduidelijk de ethiek van deze lieden.

Een geniale gedachte waarmee gewoon verder kan worden gegroeid, is om mensen bij het kopen van een nieuwbouwwoning in de omgeving van Schiphol te laten tekenen dat men accoord gaat met de aanwezigheid van lawaai nu en in de toekomst. Omdat men nu eenmaal dichtbij Schiphol komt te wonen, waar men blijkbaar zelf voor kiest.

Voeg daarbij een kettingbeding in de koopovereenkomst op straffe van een boete, dan heeft u de toekomstige omwonenden echt goed te pakken.

Geen schaderegelingen
Laat ze vervolgens geen aanspraak kunnen maken op subsidieregelingen of schadevergoedingen en verwijs ze naar de gemeente voor klachten en aansprakelijkheid voor nadeel of schade.

U kunt dan een nieuwe vliegbaan of onbeperkt meer vliegtuigbewegingen toevoegen, de omwonende heeft immers getekend om niet te protesteren of te klagen. Waarvoor mensen tekenen weten ze op dat moment nog niet: ze wonen er immers nog niet. Kat in het bakkie!

Met enig goed fatsoen zou u dit uw medemens natuurlijk niet aandoen, pas dus op voor gewetensbezwaren uwerzijds!

Als u vervolgens meedeelt dat hinderbeperkende maatregelen ‘helaas’ moeten vervallen vanwege de veiligheid, maakt u nog verdere groei mogelijk.

Alvast meer lezen? Bezoek de weblog van ir Bob van Marlen!

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd, maar wel gebruikt om een bevestigingslink te sturen. Zonder geldig e-mail adres ontvangt u deze link uiteraard niet. Na bevestiging wordt uw reactie geplaatst.

Translate